De lekkerste Sinterklaas lekkernijen_mijn Top-5

Vandaag is het 05 December, oftewel : Pakjesavond, een avond waar ik als groot liefhebber van het Sinterklaasfeest enorm naar toe leef. Het Heerlijk Avondje staat voor mij voor : gezelligheid, en aandacht voor elkaar, cadeautjes, maar ook zoetigheid. Want als ik ergens gek op ben, dan zijn het wel de lekkernijen die Sinterklaas uit Spanje meeneemt. Hieronder mijn Top-5 van lekkerste Sinterklaas lekkernijen !

Kikkers en Muizen

Normaal gesproken ben ik niet zo’n zoetekauw, maar van deze mierzoete chocolade kikkers en muizen met een vulling van fondant eet ik met gemak een zakje leeg. Mijn favoriet is de kikker met een badpakje aan; hij hapt niet alleen lekker weg, maar ziet er ook cute uit.

Roomboter gevulde speculaas

Met een flink stuk ambachtelijk speculaas gevuld met smeuïge amandelspijs doe je me een groot plezier. Het liefst heb ik wel een stukje met een amandel erop 😉

Strooigoed

Die combinatie van brosse kruidnoten, schuimpjes, tumtums, hartjes en dat harde suikerwerk; zalig vind ik het !

Banketletter

De banketletter (of boterletter) is een letter van bladerdeeg gevuld met amandelspijs. Ik eet mijn stukje letter het liefst warm, en dan het liefst vanaf de verwarming (zoals we dat vroeger thuis deden).

Marsepein aardappeltjes

Marsepein en Sinterklaas zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Marsepein aardappeltjes zijn gemaakt van smaakvolle zachte marsepein omhuld met cacao poeder; een heerlijke combinatie en daarmeee favoriet !

Zo, dit waren ze dan, mijn 5 favorieten die vanavond zeker op tafel zullen staan. Ik wens jou een Heerlijk Avondje toe, of je nu Sinterklaas viert of niet !

Ben jij ook zo gek op Sinterklaas lekkernijen ? En welke is jouw favoriet ? Laat het weten in de comments !

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

4 gedachten over “De lekkerste Sinterklaas lekkernijen_mijn Top-5

  1. Strooigoed! En stiekem vind ik het nog steeds heel erg jammer dat ik niet meer bij de intocht van Sinterklaas ‘mag’ staan om Nougat te vangen. Dat was voor mij vroeger misschien wel het beste van al het Sinterklaasgebeuren…de nougat. Heerlijk! Tegenwoordig probeer ik het snoepen zo lang mogelijk uit te stellen en nu ik dit typ, besef ik ineens dat ik nog maar één zak kruidnoten heb gehad. Vanavond nog maar even in de sale kopen 😀

    Like

    1. Haha, geweldig. Nou, ik loop als een groot kind met een jute zakje rond. Zogenaamd voor Dochterlief, maar jij snapt vast wel voor wie ik het stiekem doe .. mezelf natuurlijk ! -x-

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.