Waarom Netflix niet langer ontspanning voor mij is

Tot voor kort bestond Ontspanning voor mij voor het grootste deel uit Netflix kijken. Heerlijk vond ik het, gedachteloos voor me uit naar mijn computerscherm staren. Liefst in bed, onder de dekens, en vaak vlak voor het slapen gaan.

Maar de laatste tijd begon het me steeds meer tegen te staan, de uren die ik verdeed met docu’s en series kijken. Vaak wist ik niet eens meer wát ik nou precies gekeken had, en voelde ik me loom en lamlendig na weer een marathonnetje. Dat, in combinatie met het feit dat ik van mezelf minder tijd op mijn iPhone moest gaan spenderen (doel juli 2018) maakte dat ik op zoek ben gegaan naar andere manieren om te ontspannen. En dat is een behoorlijke lijst geworden :

 • in bad gaan
 • naar muziek luisteren
 • een middagdutje doen
 • iets lekkers koken
 • naar het strand gaan
 • naar de wolken kijken
 • naar de sterren kijken
 • handletteren
 • een kleurplaat inkleuren
 • knutselen
 • gewoon rustig zitten
 • naar het bos gaan
 • een boek lezen
 • stukje wandelen
 • rondje buiten hardlopen
 • bedenken waar ik dankbaar voor ben
 • lekker bewegen
 • de stilte opzoeken
 • uurtje fietsen
 • naar het tuincentrum gaan
 • haken
 • strijkkralen

Ik moet je zeggen, het doen van deze dingen levert me zoveel meer ontspanning op. Zelfs al doe ik het maar een half uurtje, ik voel me direct stukken rustiger, heb waardevolle inzichten gekregen, en voel me veel energieker dan daarvoor. Een heel verschil dus met wat Netflix met me deed !

Maar kijk ik dan nooit meer Netflix ? Zeker wel ! Ik zou echt niet zonder Netflix kunnen (en willen). Maar nu kijk ik minder en dus bewuster, en geniet ik er meer van. En dat levert me meer op dan gedachteloos en routinematig, uren verveeld naar dat schermpje kijken.

Herken jij bovenstaande ? En wat doe jij om te ontspannen ? Laat het me weten in de comments !

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

18 gedachten over “Waarom Netflix niet langer ontspanning voor mij is

 1. Ik ben een enorme netflixfan. Maar ik herken je wel. Daarom dat ik hier alleen na het avondeten netflix kijk. Voor die tijd wil ik aan mijn blog werken, lezen, schrijven, recepten opzoeken en proberen, muziek luisteren, soms wandelen (met dit weer vind ik dat echt niets), of met vriendinnen afspreken. Gewoon omdat anders er weer een dag voorbij is met een nieuw seizoen of verschillende docu’s.

  Like

  1. Verstandig dat je je Netflixtijd limiteert. Bij mij gingen de avonden (en nachten) te vaak “op” aan uren Netflixen. Te vaak dacht ik, ach, nog 1 afleveringetje, en dat ging simpelweg ten koste van mijn nachtrust. x

   Like

  1. Dat lijkt mij een van de fijnste punten van een hond, heerlijk wandelen. Als we “later” een rustiger leven hebben, dan wil ik graag een hond. En het uitlaten neem ik dan graag voor mijn rekening ! x

   Like

 2. Bij mij gaat het in vlagen. Soms staat de tv (inclusief Netflix en Fox Sports hier) dagen niet aan en dan heb ik weer even een lekkere binge-bui. Maar ik kan slecht stilzitten, dus dat duurt meestal niet langer dan 1 à 2 avonden 🙂

  Like

 3. Die eerste quote is me op het lijf geschreven. Netflix heb ik niet, maar ik bezondig me ook wel eens aan Youtube-bingen. En dan zit ik vast in een “Forensic Files”-spree. Zo’n serie over misdaden, ideaal vlak voor het slapengaan:-) En als ik mezelf dan bij een donker beeld in de reflectie zie van het iPad-scherm, dan maak ik me ook de bedenking dat ik toch beter op tijd zou gaan slapen…

  Like

 4. Ik kijk nooit (nee, echt nooit!) tv, alleen netflix. maar dat is dus ook echt af en toe. Ik ben momenteel bezig met de serie Outlander voor de tweede keer, omdat ik hem zo geweldig vind, maar gewoon zo nu en dan een aflevering en niet uren achter elkaar. Ik vind het nu heerlijk om als ontspanning te wandelen, lekker onder de parasol een boek te lezen, te bloggen, dat soort dingen….

  Like

 5. Ik heb geen Netflix, ik kijk vooral Discovery Chanel. Nerd! Ik heb een huishouden met 2 mannen en dan heb je afleiding genoeg… zooi opruimen! 🤫

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.