50 random facts about me

Ik vind het altijd leuk als ik het idee heb dat ik de persoon achter een blog wat beter ken; dat ik een beetje het idee heb van hoe diegene echt is. Ik vind het dan ook ontzettend leuk om blogs te volgen die wat persoonlijker zijn, en af en toe een kijkje geven “achter de schermen”.  Het leek me leuk zelf ook weer eens een persoonlijker post te plaatsen, zodat jullie mij weer ook wat beter leren kennen. Vandaag dan ook een post met 50 random feitjes over mijzelf :

 1. Ik ben geboren in 1975.
 2. Mijn sterrenbeeld is Stier, en mijn ascendant is Leeuw.
 3. Ik ben gek op oneven getallen, en mijn lievelingsaantal is 3.
 4. Als mijn moeder het over had mogen doen, had ze me geen Vera, maar Miranda genoemd.
 5. Als ik een jongen was geweest, had ik Marcel geheten.
 6. Zonder bril of contactlenzen zie ik bar weinig (ik heb -4.75 als sterkte).
 7. Het ergste wat ik ooit heb meegemaakt is een paniekaanval. Ik hoop dat echt nooit meer mee te maken !
 8. Ik ben gek op mooie auto’s.
 9. Ik zou elke dag de hele dag brood kunnen eten.
 10. Ik had graag viool kunnen spelen.
 11. Ik kan enorm op de centen zitten, maar tegelijkertijd met flappen strooien.
 12. Vroeger was ik een echte tomboy. Toen ik 12 was, is dat in één keer radicaal omgeslagen, hoewel ik nog steeds niks met tutten heb.
 13. Ik ben gek op kantoorartikelen; pennetjes, post-its, memoblokjes, stiftjes, love them !
 14. Ik stak mijn eerste sigaret op toen ik een jaar of 8 was. Toen ik 13 was inhaleerde ik voor het eerst. Vanaf dat ik 16 jaar was rookte ik een pakje per dag. Toen ik 39 was vond ik eindelijk de knop om de sigaret voorgoed vaarwel te zeggen.
 15. Ik drink alleen Coca Cola. Als er Pepsi op het menu staat, bestel ik iets anders.
 16. Ik betaal het liefst in cash. Als ik alles met plastic doe, verlies ik het overzicht en geef ik veel te veel uit.
 17. Briefgeld zit altijd op volgorde van waarde in mijn portomonnee.
 18. Ik houd niet van telefoneren. Het liefst praat ik face-to-face, of anders via de mail/app.
 19. Ik mis een stukje van mijn rechterwijsvinger; die is eraf gechopt toen de deur dichtsloeg door een windvlaag. Sindsdien heb ik een fobie voor alles wat met nagels te maken heeft.
 20. Ik vind het heerlijk om dingen alleen te doen, en heb af en toe echt me-time nodig.
 21. Ik loop altijd op schoenen, het liefst op pumps.
 22. De enige keren dat ik sokken draag is ‘s winters, als ik het super koud heb, in bed. Oh, en als ik hardloop. Maar voor de rest draag ik nooit sokken, alleen panty’s.
 23. Ik heb nog nooit op een brommer of motor gezeten. Niet achterop, laat staan zelf bestuurd.
 24. Ik huil erg makkelijk. Het maakt niet uit of ik blij ben, of boos, of verdrietig, of moe, of geroerd, of ….; ik ben echt een tranendal.
 25. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn. Haken, handletteren, scrappen, cadeautjes inpakken, tekenen, kleuren, love it !
 26. Ik ben gek op papieren agenda’s, en kan echt uren besteden om het juiste exemplaar uit te zoeken, in te vullen, en op te pimpen. Sowieso ben ik een echte planner, en schrijf ik alles op. Ik kan niet zonder agenda.
 27. Ik houd absoluut niet van thee.
 28. Ik ben een echte kaaskop. Van jong, via komijn, naar zeer oud, op de boterham, of zo uit het vuistje. Een leven zonder kaas kan ik me niet voorstellen.
 29. Toen ik 16 was ging ik voor het eerst alleen op reis; de bestemming was Parijs.
 30. Ik houd er niet van om aangeraakt te worden. Mensen die handtastelijk zijn, even willen knuffelen, of een hand op mijn schouder of arm leggen, of zich in mijn space bevinden, ik word er kriegelig van. Massages, schoonheidsspecialistes, etc. zijn dan ook niet aan mij besteed.
 31. Als ik moe ben, ga ik opruimen. Ik stoor me dan aan alles en vind dingen al snel rommelig.
 32. Ik maak graag handgeschreven lijstjes. Ik houd van de kick van het afstrepen, want ik zet er ook stiekem dingen op die ik net gedaan heb, zodat ik ze direct af kan vinken.
 33. Ik kan moeilijk niets doen, en voel me gauw schuldig of nutteloos of bedenk dat ik van alles laat liggen, nu. Vervelen, of voor me uitstaren en lekker dagdromen, dat zit niet van nature in me.
 34. Oneerlijkheid en arrogantie zijn karaktereigenschappen waar ik slecht mee om kan gaan.
 35. Later wil ik graag een hond (een Beagle of Jack Russell).
 36. Bijna iedereen noemt mij Veertje of Veer. Het is zelfs zo erg, dat als mensen mij bij mijn volledige naam noemen, dat ik dan schrik !
 37. Mijn absolute droomreis is een expeditie naar Antarctica.
 38. Op een dag koop ik een Cartier Love Bracelet voor mezelf.
 39. Ondanks mijn vliegangst stap ik zo in het vliegtuig om naar een mooie bestemming te gaan.
 40. Ik ben een groot fan van Eros Ramazzotti.
 41. Als kind wilde ik graag chirurg worden. Mijn wereld stortte in toen bleek dat ik ab-so-luut geen enkele aanleg heb voor bèta vakken.
 42. Ik ben een echte ambivert. Soms vind ik het heerlijk om in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar een andere keer vind ik het prima om juist níet die spotlights op me te hebben en ben ik redelijk in mezelf gekeerd.
 43. Ik zou een tijdje mee willen lopen in een vluchtelingenkamp om een beter inzicht te krijgen in de huidige vluchtelingenproblematiek.
 44. Ik heb absoluut aanleg om gokverslaafd te zijn. Krasloten, speelautomaten, grijpen op de kermis, ik vind het allemaal net iets té leuk.
 45. Ik geniet enorm van showbizz : dansshows, musicals, schaatsshows, ik ben er groot fan van.
 46. Sinterklaas en Pakjesavond zijn mijn favoriete feestjes.
 47. Ik houd enorm van de Disney-magie en zou graag naar Walt Disney World willen. Ook staat meevaren op de Disney Cruise en een bezoek brengen aan Castaway Cay hoog op mijn Travel Wishlist.
 48. Ik kan vrij ongeduldig, drammerig en resultaat gedreven zijn. Wat ik wil, wil ik NU, en niets of niemand kan me dan stoppen. Het heeft zo z’n voors, maar ook zo z’n tegens, zullen we maar zeggen.
 49. Ik draag altijd nagellak op zowel mijn vinger- als mijn teennagels.
 50. Mijn schoenmaat is 40,5.

Dit waren ze dan, 50 dingen over mij die je misschien nog niet wist. Ik hoop dat je het leuk vond en voel je zeker vrij om deze tag over te nemen. Laat een reactie in de comments achter als jij je lijstje van 50 wetenswaardigheidjes over jezelf af hebt want het lijkt me leuk deze te lezen !

Van welk feitje sta je het meest te kijken ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

10 gedachten over “50 random facts about me

 1. Oh hoi, nu heb ik je gelijk ook wat beter leren kennen! Ik zie veel dezelfde dingen, wat leuk! Antarctica staat ook op mijn lijst en ik was blij te lezen dat ik niet de enige ben hierin!

  Like

 2. Wat geweldig om te lezen, ik ga ook een keer dit plaatsen. Wij hebben veel dezelfde dingen zoals kaas eten, aanleg om gokverslaafd te zijn (heel verslavingsgevoelig) en ik ben toen ik een jaartje of 13 was alleen naar Parijs geweest. Super leuk, ik ga hem “overnemen” !

  Like

  1. Ik hou je blog in de gaten, ben reuze benieuwd naar je andere feitjes. Enne, op 13-jarige leeftijd alleen naar Parijs ? Wow, wat geweldig dat je toen al zo zelfstandig was (maar als moeder moet ik er toch niet aan denken dat mijn dochter dat over 4 jaar al gaat doen !)

   Like

   1. Ik heb hem ook geplaatst! Ik dacht dat ik toen 13 was, maar ik was 11 jaar. En ik had een tekenwedstrijd gewonnen van de KLM. Van bijna alle scholen in Nederland werd één winnaar gekozen 🙂
    Bedankt voor de inspiratie voor dit leuke artikel!

    Like

   2. Wat een gave prijs was dat zeg, dan moet je wel een prachtige tekening ingestuurd hebben. Leuk dat je het artikel ook geplaatst hebt; ik ga gelijk een kijkje nemen op je blog ! x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.