Fotoverslag van een heerlijk weekendje Symbolica + Efteling Hotel

Ik vind het belangrijk om in een relatie ook je “eigen ding” te doen, dus toen Mr C een weekendje weg wilde gaan met zijn golfmaatjes vond ik dat helemaal prima. Op onze beurt besloten Little Miss C en ik niet thuis te blijven maar saampjes ook weg te gaan. Little Miss C mocht de bestemming bepalen, en het werd De Efteling (en Mr C was zo lief ons hierop te trakteren !).

De wagen is volgeladen, en wij zijn er klaar voor : óp naar Kaatsheuvel.Na een voorspoedige reis kwamen we aan bij het Efteling Hotel, waar we de nacht door zouden brengen. De kamer was nog niet klaar, maar we konden wel al onze toegangskaartjes voor het park krijgen.

De eerste missie was de nieuwste attractie Symbolica, Paleis der Fantasie. Dit weekend zouden er als trial fast-passes verkrijgbaar zijn, maar helaas bleken die om 10:00 uur al op te zijn. Na 16:00 uur die dag zou er weer vrije inloop zijn, dus er zat niets anders op dan eerst naar andere attracties te gaan.

We gingen als eerste naar Vogelrok, een achtbaan in het donker, die ik echt vreselijk vind omdat je helemaal niets ziet. Little Miss C vindt ‘m echter prachtig, dus als liefhebbende moeder offerde ik mezelf op (ze mag er nog niet zelf in omdat ze qua lengte nog te klein is). Na nog wat attracties en wat shops bezocht te hebben, was het tijd om naar Symbolica te gaan. Daar bleek dat de wachttijd 50 minuten bedroeg, en omdat ik wel gehoord heb van mensen die uren in de rij hebben gestaan voor deze attractie (en het wachten ’t absoluut waard vonden) besloten wij de striemende wind en kou te trotseren en aan te sluiten. We besloten de Schattentour te doen. Het moet gezegd worden : Symbolica is prachtig, en nu snap ik waarom men zegt dat je deze attractie 3x gezien moet hebben om alles gezien te hebben.

Na Symbolica waren we helemaal versteend, wat een kou afgelopen weekend!, en besloten we naar het hotel te gaan. We checkten in, deden een bordspelletje op de kamer, en daarna was het al tijd om naar de lobby te gaan, en daar Klaas Vaak te gaan bezoeken. Hij zou daar samen met zijn Zandkabouter zijn om een verhaaltje voor het slapengaan te vertellen.Na het verhaaltje togen Little Miss C en ik naar onze kamer alwaar we nog even naar Efteling TV gekeken hebben, onder het genot van een lekker drankje en wat zoute knabbels.

De volgende ochtend ging de wekker alweer om 07:00 uur, omdat we gekozen hadden voor het ontbijtbuffet van 07:30-08:45 uur (er was ook nog een later buffet van 09:00-10:30 uur). Na het ontbijt gingen we naar de lobby waar een Meet&Greet met bewoners van het Sprookjesbos zou zijn, maar de enige figuur die we ontmoet hebben was Thomas, een ridder uit Ravelijn. Dat viel wat tegen dus.

Als gast van het Efteling Hotel mochten wij een half uur eerder het park in, en we besloten direct naar Symbolica te gaan om daar in de rij te gaan staan. We waren als een van de eersten daar, en genoten wederom van deze attractie. Ook lukte het ons nog een fast-pass voor de middag te krijgen, dus het is ons gelukt de attractie van alle kanten te zien !

In het park ontmoetten we nog wat sprookjesbosbewoners (Pardijn, Pardoes, Roodkapje, en de Sprookjessprokkelaar) en daarna kwamen we in tijdnood omdat we om 16:00 uur naar de Musical de Sprookjessprokkelaar zouden gaan. Helaas hebben we het niet meer gered om naar Ezeltje Strekje te gaan om een munt te scoren, dus dat is de missie voor een volgende keer ! De musical was een geweldige mooie show, waar we enorm van genoten hebben, en daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan, om lekker met Mr C spareribs te gaan eten bij de Beren.

Ik heb genoten van dit heerlijke weekendje weg met Little Miss C, dat voorbij gevlogen is. Voor volgend jaar zijn de plannen alweer gesmeed : dan gaan we 2 nachtjes weg !

Wanneer was jij voor het laatst in de Efteling ? En ben jij al eens in Symbolica geweest ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

3 gedachten over “Fotoverslag van een heerlijk weekendje Symbolica + Efteling Hotel

  1. Ik ben oudjaar gaan vieren in de Efteling. Prachtige ervaring.
    Alles is er magisch en ook nostalgisch. Als kind ging ik er al elk jaar naartoe. En het blijft me bekoren.
    Ik versta heel goed dat jullie er zo’n leuke tijd hadden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.