5 dingen die ik sowieso in New York City ga doen !

Al jaren stond het op onze Bucket List, maar nooit kwam het ervan. Dus toen Mr C niets wist voor zijn 50ste verjaardag besloot ik hem geen materieel cadeau te geven, maar een ervaring : een reis naar New York City. En uiteraard gaan Little Miss C en ik mee. Hoewel het nog even duurt voordat we gaan, zijn we al druk aan het bedenken wat we allemaal willen gaan doen. Wat in ieder geval al op ons lijstje staat zijn de volgende dingen :

Shoppen
ts
NYC schijnt een waar shoppingparadijs te zijn, en de interessante koers van de USD maakt het alleen nog maar aantrekkelijker. Missies zijn : Jimmy Choo/Manolo Blahniks, Lady Speedstick Deo’s bij CVS, kaarsen en hand sanitizers bij de Bath and Body Works, en verder willen we even snuffelen bij de mega speelgoedwinkel van F.A.O. Schwarz, de Apple Store, en outlets van diverse kledingmerken.
Note to self : de prijzen die je in de winkels in New York ziet zijn exclusief sales tax. In tegenstelling tot Nederland worden de prijzen in Amerika altijd zonder belasting getoond. De sales tax is te vergelijken met onze BTW en bedraagt in New York 8,875 procent.

Mooi uitzicht
nyc
Een goede view van boven mag natuurlijk niet ontbreken bij een city trip. Vanaf de Empire State Building, dat 381 m. hoog is, en op het WTC na de hoogste wolkenkrabber van NYC, reikt je blik op heldere dagen ver over New York City uit. Ik heb me laten vertellen dat je vanaf hier het beste uitzicht hebt, omdat het midden in Manhattan ligt en je vanuit hier rondom goed zicht hebt. Het liefst ga ik hier ’s avonds heen, zodat we alle kanten van de stad kunnen zien. en tevens het nieuwe World Trade Center kunnen zien liggen dat vooral ’s avonds prachtig verlicht schijnt te zijn.

Staten Island Ferry
st
De gratis veerdienst tussen NYC Manhattan en Staten Island is ca. 8,5 km lang en duurt ca. 25 minuten. Vanaf de veerboot heb je een prachtig uitzicht op Lower Manhattan en je vaart langs het Vrijheidsbeeld. Dit lijkt me een mooie manier om het Vrijheidsbeeld te bekijken.

Hardlopen in Central Park
cp
Dit is echt een puntje van mijn Bucket List : hardlopen in Central Park, zoals ik dat al tig keer in films en series gezien heb. Het lijkt me heerlijk om me een New Yorker te voelen en me te mengen tussen de locals voor een workout met uitzicht op de skyline. Mijn hardloopschoenen gaan dan ook mee in de koffer !

Ground Zero Memorial & Museum
911
Een beetje cultuur moet natuurlijk ook onderdeel zijn van een citytrip en een bezoek aan het 9/11 Memorial-Monument op Ground Zero, het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center in 2001, mag wat ons betreft dan ook zeker niet ontbreken.

Heb jij nog leuke suggesties voor ons bezoek aan NYC? Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

11 gedachten over “5 dingen die ik sowieso in New York City ga doen !

  1. Ik was in ny toen de 2 torens nog stonden.. bizar lijkt mij dat im het nu terug te zien. Ben overigens new york zelf niet in gegaan, alleen bij miss liberty geweest en dat was helaas minder amazing dan ik mij had voorgesteld

    Like

  2. Ik vond het 9/11 Memorial + museum enorm indrukwekkend! En Brooklyn Bridge. In de zomer is het ook leuk om de High Line te doen en Chelsea Market. En rondwandelen in Greenwich Village en cupcakes kopen bij Magnolia Bakery. Of de leeszaal van de New York Public Library bewonderen en Grand Central Station! Of het unieke Guggenheim bezoeken… Massa’s leuke dingen te doen in NYC. Veel plezier!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.