Winnie the Pooh als inspirator

Ik ben een ontzettende Disney fan, en als ik zou mogen wensen hoe de wereld eruit zou zien, dan zou dat zijn zoals Disney World is : one happy place. Ik kan me enorm vinden in het gedachtengoed van Mr Walt Disney himself; hij scheen door te hebben dat er weinig volwassenheid zat in een kind, en veel kind in een volwassene. Disney liet/laat de mensen de mogelijke schoonheid van het leven zien, en in elk stuk van Disney zitten dan ook vele inspirerende quotes.

Winnie the Pooh

Hoewel Winnie the Pooh oorspronkelijk niet van Disney is, maar van A.A. Milne met tekeningen van Ernest Shepard, is het inmiddels wel een van de pijlers van het Disney-concern. Walt Disney kocht in 1961 de verfilmingsrechten en overige rechten. Via de avonturen van Pooh leren kinderen naar de wereld van alledag kijken. De originele tekeningen van Ernest Shepard zijn in de Disney-versies niet gebruikt, Disney maakte Winnie wolliger, dikker en met grotere ogen. Sinds kort gebruikt Disney de originele tekeningen wel steeds vaker. Persoonlijk vind ik deze tekeningen in combinatie met de quotes veel mooier.

Mijn favoriete quotes

Oorspronkelijk Disney of niet, de uitspraken van Winnie the Pooh zijn legendarisch en bemoedigen mij, geven mij net een duwtje in de goede richting, en doen mij keer op keer glimlachen als ik ze lees. Hieronder vind je dan ook mijn favoriete quotes van Winnie the Pooh himself :

win

win2win3win4win7win8

win11

win9

Ben jij ook een Disney-fan ? En welke quote is jouw favoriet ? Laat het me weten in de comments !

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.