Ik ga stoppen met klagen !

Ik kan mij mateloos irriteren aan klagende mensen; niets zo storend als mensen die zeuren om dingen, of de schuld bij anderen neerleggen. Het kost me bakken energie. Maar als ik heel eerlijk ben moet ik bekennen dat ook ik een handje ervan heb om te klagen. Met name als ik moe ben kan ik oeverloos doordrammen over dingen, en daarmee zal ik niet alleen mijn omgeving vervelen, maar ook mezelf !

Exit gemopper, gemekker, gezanik en gezeur

Op Internet vond ik een leuke challenge met de naam 21 Dagen Zonder Te Klagen. In het kort gezegd komt deze uitdaging op het volgende neer :

 • Draag een opvallend armbandje om je pols, en deze mag je om dezelfde pols houden zolang je niet klaagt, scheldt, of negatief praat over iemand die er niet bij is.
 • Elke keer als je merkt dat je klaagt, kritiek levert, scheldt, of roddelt, verplaats je de armband naar je andere pols en begin je opnieuw met tellen.
 • Als je merkt dat iemand anders klaagt, dan mag je diegene daarop attenderen. MAAR … dan moet je eerst je armband verplaatsen naar je andere pols. Want jij klaagt tenslotte over hem/haar …
 • Als je een discussie hebt of iets wel of geen klagen is, is het altijd klagen. Punt.
 • Je mag iets vervelends wel benoemen, mits je direct met een oplossing komt.

Waarom 21 dagen ?

21 dagen is de gemiddelde tijd om een nieuwe gewoonte aan te leren. Daarom is het de bedoeling om de armband 21 dagen aan een rij om één pols te houden. Overigens is het zo, dat gebleken is, dat in het geval van deze challenge, dit pas lukt na zo’n 4 tot 8 maanden bewust bezig zijn met je klaaggedrag. Ik ben benieuwd hoe ik het ervan af ga brengen !

Inzicht

Persoonlijk denk ik dat je leven leuker wordt, als je het klagen beperkt. Inzicht in hoeveel je eigenlijk klaagt, is hierbij belangrijk. En daarom doe ik mee. Ik wil weleens weten hoeveel ik precies klaag, en hoeveel negatieve gedachtes ik heb. Daarom heb ik een armbandje gekocht, en start ik vanaf vandaag met deze challenge. Uiteraard laat ik je mijn inzichten en resultaten weten !

Ben jij je bewust van jouw klaaggedrag ? En durf jij ook deze uitdaging aan ? Laat het me weten in de comments !

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

6 gedachten over “Ik ga stoppen met klagen !

 1. Flink van je! En moedig!! Ik weet van mezelf dat ik nogal vaak “klaag”, dus ik ga deze challenge bewust niet aan. Heb dat gewoon nodig om af en toe te klagen, te zagen en te ventileren. Btw, jouw tussentitel “gemekker, gezanik en gezeur”, deed spontaan een liedje van Kinderen voor Kinderen in mijn hoofd zingen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ach, zolang je jezelf niet in de weg zit met je gezemel, gewoon lekker klagen. Het kan zeker opluchten en daarbij, je bent goed zoals je bent. Ikzelf kan mezelf nogal eens in de weg zitten en dan in een negatieve flow terechtkomen. Vandaar. Enne, dat was een geweldig liedje he, met Jurrrrgen 😀

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.