De voor- en nadelen van de Passion Planner

Toen ik nog op school zat, was het al een van mijn favoriete onderdelen : een nieuwe agenda uitzoeken. Uren spendeerde ik eraan, en met name de V&D Schoolcampus was mijn favoriete afdeling in de zomervakantie. Nu ik ouder ben, ben ik nog steeds van de papieren agenda en kijk ik nog steeds uit naar de momenten waarop de nieuwe agenda’s uitkomen. Sowieso bekijk ik alle schoolagenda’s en ook in het najaar bekijk ik alle planners voor het komende kalenderjaar.

In de afgelopen jaren kwam het regelmatig voor dat ik in de loop van het jaar switchte naar een andere agenda, maar sinds ik de Passion Planner ontdekt heb, gebeurt dat niet meer. De reden hiervoor is, dat hij mij alles biedt wat ik nodig heb; het is namelijk een agenda, een gids om je doelen te stellen, een dagboek, een schetsboek, een to-do-list, een notitieboek, en een dankbaarheidsdagboek in één. Van buiten ziet hij er zakelijk uit, maar van binnen heb ik ruimte genoeg om mijn creativiteit de vrije loop te laten.

Indeling Passion Planner

 • instructies voor het maken van je Passion Roadmap (doelen formuleren voor komend jaar tot over drie jaar)
 • 12 maandoverzichten
 • 12 maand-evaluaties : hoe was je maand, wat ging er goed, en wat juist niet ?
 • 52 weekoverzichten inclusief motivational quotes
 • een mid-year Passion Roadmap op de helft van de planner
 • achterin vrije ruimte voor aantekeningen e.d.

De Passion Planner biedt veel ruimte voor reflectie en focus op je doelen, en is een ideaal middel om je om je tijd goed in te delen.

Passion Roadmap

PP passion roadmapKenmerkend voor de Passion Planner is de Passion Roadmap; een handig hulpmiddel dat je helpt bij het bereiken van je doelen. In het kort werkt het als volgt : allereerst maak je een mindmap van wat je dromen zijn binnen 3 maanden, 1 jaar, 3 jaar en ‘lifetime’. Vervolgens kies je uit die mindmap één wens. Van die wens maak je nog een mindmap, je Passion Plan. Je schrijft allemaal dingen rond die wens die je moet doen om die wens te behalen. Vervolgens vraagt de Passion Planner je om dagelijks/wekelijks/maandelijks (afhankelijk van hoe groot het is natuurlijk) één van die actiepunten te kiezen om uit te voeren. En zo behaal je op een heel gestructureerde, doelgerichte manier je doelen. Overigens hoef je dit onderdeel niet te gebruiken, je kunt de Passion Planner ook prima alleen als agenda gebruiken.

Maandoverzichten

PP maandEr zijn 12 maandoverzichten in de Passion Planner opgenomen. Je kunt dit overzicht zelf invullen met hoofdzaken. Onder dit overzicht kun je je persoonlijke en zakelijke projecten invullen en verder kun je een mind map voor deze maand maken. Links staat een overzichtje met ‘people to see’, ‘places to go’ en een ‘not to do list’. Ik gebruik dit maandoverzicht voor mijn blogplanning.

Maandevaluaties

PP maand evalDit is een overzicht met allemaal vragen over je afgelopen maand; vragen die je dwingen goed te kijken naar de afgelopen maand. Ik vind het erg fijn om mijn maanden op deze manier te evalueren. Sowieso om stil te staan bij wat goed ging, maar ook om te kijken naar dingen die niet geheel naar wens verliepen.

Weekoverzichten

PP weekDit is de agenda die ik met verschillende kleurtjes invul. Een ideale manier om mijn workload te verdelen, om zaken te plannen, en tegelijkertijd dus te zien waar ik mijn tijd allemaal aan besteed.

Mid-Year Passion Roadmap
Deze is op de helft van de Planner opgenomen, om weer even fris bezig te gaan met je doelen en plannen. Zelf gebruik ik deze (nog) niet.

Vrije ruimte
Achterin het boek is nog aardig wat ruimte voor je eigen aantekeningen, doodles, knipsels, lijstjes, etc. Er zijn blanco pagina’s, maar ook pagina’s met ruitjes.

De voordelen van de Passion Planner

Ik ben een enorme planner. Met een goede planning creeer ik overzicht voor mezelf en zo schep ik orde in de chaos. Door middel van het gebruik van kleurtjes kan ik in één oogopslag zien waar ik mijn tijd aan besteed. Verder biedt de Passion Planner mij veel ruimte om alles in te noteren; dit scheelt mij veel losse lijstjes met to-do-items.

Je leest, een en al enthousiasme en voordelen vanuit mijn kant. Toch zijn er nog wel wat kleine kanttekeningen

De nadelen van de Passion Planner

 1. De prijs. Van zichzelf is de Passion Planner al niet goedkoop, maar omdat je ‘m ook nog moet importeren uit de VS komen er nog verzendkosten en importbelasting boven op. Toch is het mij die prijs wel waard : ik switch niet meer, en deze planner werkt voor mij. Het geeft mij veel rust zo te plannen, en overzicht te hebben, en dat is mij veel waard. Hierdoor vergeet ik de prijs ook weer heel snel !
 2. De verkrijgbaarheid. De Passion Planner is niet in NL te koop, dus je moet ‘m blind bestellen op Internet. Dat vind ik wel jammer. Graag had ik de verschillende kleuren zelf gezien, of de afmetingen naast elkaar gelegd. Nu moet je ‘m ongezien bestellen.
 3. De taal. De Passion Planner is in het Engels en hoewel ik daar zelf geen problemen mee heb (ik kan me termen als Gamechanger of Passion of Space of Infinite Possibility niet eens in het NL voorstellen), mis ik soms wel de aanduiding van Nederlandse feestdagen.
 4. Er zit nu 1 lintje in (een groene, refererend aan Kickstarter, het programma waarmee Passion Planner initieel gecrowdfund is), maar een tweede zou wel heel handig zijn.

Ondanks de nadelen kan ik toch zeggen dat ik eindelijk de ideale planner gevonden heb. Een die mijn leven een stuk gestructureerder en mijn tijdsinvulling een stuk inzichtelijker maakt !

Had jij al eens van Passion Planner gehoord ? En ben jij ook zo van de lijstjes en het plannen ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

10 gedachten over “De voor- en nadelen van de Passion Planner

 1. Geen planner hier. Wel een dagboek. Ja, toen ik jong was plande ik ook van alles. Maar naarmate je ouder wordt leer je dat veel plannen in het water vallen door omstandigheden waar je geen invloed op hebt. Plannen maken voor later ‘met de man van je dromen’, en dan gaat het tóch een hele andere kant op. Dus plannen maak ik allang niet meer. Ik kijk wel uit. Doelen? Nee. Gewoon: leven, genieten, en de dag nemen zoals die komt.

  Like

  1. Ja, eens hoor, “life happens while you are making other plans”, alleen die boodschappen en dat huishouden en de werkafspraken en de privé beslommeringen , en dat soort dingen, tja, die moet ik toch echt plannen. Het zijn soms zoveel ballen die je in de lucht moet houden, en dan geeft plannen heel wat rust (met een dosis flexibiliteit eromheen, want op papier kan alles wel prima kloppen, maar de realiteit is soms wat weerbarstiger ).
   Fijne dagen alvast gewenst. Geniet ! X

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja, natuurlijk moet er wel het één en ander gepland worden, maar ik heb het meer over doelen stellen in je leven, dat soort lange termijn plannen. En in mijn lange leven van inmiddels al 57 jaar, heb ik wel gemerkt dat dat niet altijd werkt…
    Jij ook hele fijne dagen! x

    Geliked door 1 persoon

 2. Grappig toeval: ik heb m’n Passion Planner net vorige vrijdag besteld. Hij is dus onderweg vanuit de VS. De prijs is idd een issue. Vandaar dat ik eerst enkele maanden geëxperimenteerd heb met de gratis downloads van de site. Maar nu kan ik niet wachten om met de echte planner aan de slag te gaan!

  Like

  1. Wat goed dat je eerst geëxperimenteerd hebt met de gratis versie ! En ik snap dat je niet kunt wachten om ermee te starten, ik popel ook om mijn nieuwe vanaf 01.01.2018 (maandag start) te gebruiken !
   Fijne dagen alvast gewenst. X

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.