Simpele tips & tricks om blijvend af te vallen

Jarenlang ben ik een heuse jojo geweest; de kleding in mijn kast ging van maat 44 tot maat 38, en ik heb werkelijk iedere dieethype gevolgd. De kilo’s bleven er echter nooit blijvend af. Een jaar of 2 geleden heb ik mijn levensstijl omgegooid en blijvend een aantal aanpassingen doorgevoerd. Sinds die tijd ben ik langzaam kilo’s gaan verliezen, en inmiddels ben ik al ruim een jaar op een gezond gewicht. Ben je benieuwd welke aanpassingen ik onder andere doorgevoerd heb ? Lees dan snel verder !

  • Ik doe geen boodschappen met een lege maag, en maak vooraf een boodschappenlijstje. Als ik dat namelijk niet doe, dan belandt er van alles en nog wat lekkers (en ongezonds) in mijn karretje.
  • Ik sla nooit maaltijden over. Want als ik dat wel doe, dan ben ik 9 van de 10 keer ’s avonds de klos met een vreetbui.
  • Ik probeer altijd langzaam te eten, kleine happen te nemen en mijn happen goed te kauwen. Hierdoor ben ik sneller verzadigd (wist je dat verzadiging sowieso pas na circa 20 minuten optreedt ?).
  • Ik probeer op een vaste eetplaats te eten, en zeker niet voor de laptop/tv. Onder het eten doe ik ook niets anders zoals bijvoorbeeld lezen of tv kijken, maar ik concentreer me op het eten.
  • Ik probeer zo min mogelijk te snoepen tijdens het eten koken.
  • Ik weeg me niet meer. Ik voel aan mijn kleding en aan mezelf of ik lekker in mijn lijf zit. Zodra ik niet meer lekker in mijn vel zit, scherp ik direct mijn eetgewoonten aan om te compenseren.
  • Ik drink dagelijks 1,5-2 liter drank die geen of weinig energie leveren (bijvoorbeeld water, thee zonder suiker, koffie zonder suiker/melk, light frisdrank met koolzuur, suikervrije limonadesiroop). Dit omdat voldoende drinken het vermageringsproces ondersteunt en het lichaam helpt om lichaamsvreemde stoffen af te voeren.
  • Ik heb 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch, diner) en eet 2 tussendoortjes (van maximaal 100 kcal.) per dag.

Concluderend kan ik zeggen dat het allemaal om balans draait. Ik sla geen maaltijden over en neem de rust en tijd om te eten. En af en toe zondig ik, en geniet ik daarvan. Want dat moet ook kunnen !

Ben jij een jojo qua gewicht ? Of kun jij alles eten wat los en vast zit zonder aan te komen ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.