Waar ik vaseline allemaal voor gebruik

Ik denk dat iedereen wel bekend is met de blauwe pot Vaseline en volgens mij heeft ieder huishouden wel ergens een pot met dit goedje staan. Ook bij mij thuis heeft dit product een vaste plek, en vandaag heb ik een overzichtje van waar ik deze jelly allemaal voor gebruik.

 • Tegen droge plekjes
  Droge knieën, droge ellebogen, droge lippen, droge nagelriemen, of zelfs als mijn gezicht erg droog aanvoelt, ik smeer een beetje Vaseline erop, en mijn huid voelt weer gevoed en zacht aan.
 • Als huidbarrière
  Omdat de crème zo vet is, smeer ik ‘m vaak preventief op als ik ga winter- of watersporten. De kou heeft dan echt minder grip.
 • Als handcrème
  Omdat deze crème toch wel wat tijd nodig heeft om in te trekken, gebruik ik ‘m nooit even tussendoor, als ik bezig ben, als handcrème. Als ik rustig een boek aan het lezen ben, of ’s avonds in bed voor het slapen gaan, is ‘ie ideaal als handcrème.
 • Bij huidirritaties
  Vanwege de vocht inbrengende, verzachtende werking smeer ik de crème op plekjes waar ik last heb van irritatie. De crème houdt vocht in de huid vast en dat werkt verkoelend bij een geïrriteerde huid.
 • Als highlighter
  Omdat de crème zo vet is, kan ik eenvoudig highlights creëren op bijvoorbeeld mijn wangen of op mijn lippen (lipgloss).

vas2

 • Tegen hooikoorts
  Om te voorkomen dat pollen mijn neus inkomen, smeer ik regelmatig wat vaseline aan de binnenkant van mijn neus. Het stuifmeel blijft hier dan in hangen, en gaat niet verder mijn lichaam in.
 • Ter bevordering van de genezing
  Op al wat oudere wondjes, die een lichte vorming van korstjes vertonen, smeer ik standaard vaseline. Omdat vaseline vochtinbrengend werkt, droogt de huid niet uit en hierdoor geneest het beter.
 • Om wondjes te beschermen
  Bij lichte schaaf- en snijwonden (die niet open liggen en bloeden) smeer ik een likje vaseline om de wond af te schermen voor het binnendringen van ziekteverwekkers.
 • Tegen vlekken
  Om vlekken op mijn voorhoofd en oren te voorkomen bij het zelf kleuren van mijn haar, smeer ik deze van te voren in met vaseline. Hierdoor kan de verf zich niet aan mijn huid hechten. Ook gebruik ik vaseline tegen zelfbruinervlekken. Droge plekken als mijn enkels, polsen, kniën en ellebogen smeer ik van te voren licht in met vaseline. Hierdoor word ik overal even bruin.
 • Ter voorkoming van blaren en overmatig eelt
  Met name bij het hardlopen, en soms bij net nieuwe schoenen smeer ik mijn voeten in op de plekken waar ik blaren krijg of verwacht te krijgen (meestal de hiel of het randje zoals bij een ballerina). Doordat mijn voet vet is, ontstaat er minder snel wrijving/druk, en dat voorkomt de meeste blaren en/of eelt.

vas

Wat een lijst hè ? En wat een wondermiddel is dat vaseline toch. En een leuke bijkomstigheid is ook wel dat zo’n pot maar een paar euro’s kost !

Wat vind jij van Vaseline ? En waar gebruik jij het allemaal voor ? Laat het me weten in de comments !

3 gedachten over “Waar ik vaseline allemaal voor gebruik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.