Pink Running Day 2017

Vorige week zondag was het Pink Running Day : op deze dag stonden in totaal 11.500 vrouwen in Rotterdam, Utrecht, Groningen en Eindhoven aan de start van een Ladies Run voor stichting Pink Ribbon. Ook ik deed hieraan mee, en vandaag kun je mijn verslag lezen van de Pink Running Day 2017 editie Eindhoven.

pink.png

Inschrijving
Ik heb wel vaker meegedaan aan de Ladiesrun Rotterdam, en ook dit jaar was ik dat van plan. Toen ik echter las dat de Ladiesrun Rotterdam samen met 3 andere Ladies Runs op dezelfde dag plaats zou vinden, besloot ik dit keer niet naar Rotterdam maar naar Eindhoven te gaan. Ik heb mij in april 2017 via de site ingeschreven.

Ik ontving regelmatig Nieuwsbrieven via de e-mail en het startnummer kreeg ik een dikke week van te voren op mijn thuisadres toegestuurd.

Aankomst in Eindhoven
Omdat Eindhoven zo’n 80 km. op rijafstand van mijn woonplaats ligt, ging ik met de auto. Ik had een voorspoedige rit en was ruim op tijd aanwezig. In de nabije omgeving van het evenemententerrein vond ik een woonwijk waar het gratis parkeren was, en daar heb ik mijn auto neergezet.

Het start/finishgebied oogde sfeervol met een overdaad aan roze en witte ballonnen en het viel me direct op hoe kleinschalig deze Ladies Run is. Heel anders dan de editie Rotterdam, die bij het Ahoy plaats vindt. Alles heeft zo z’n voors en tegens, en het grote voordeel in dit geval was dat het ophalen van mijn t-shirt en het achterlaten van mijn tas zo gepiept was. Want hoewel het stukken kleinschaliger was, was het zeker niet minder professioneel geregeld !

Er was bedrijvigheid alom op het terrein, er waren al veel dames gefinisht (zij hadden meegedaan aan de 5 resp. 7,5 km.), en er heerste echt een hele leuke, positieve sfeer. Ik heb een tijdje lekker in het zonnetje in het gras gezeten en ik heb me prima vermaakt totdat het tijd was om me voor te gaan bereiden op de start.

Warming-Up en Start
Rond 11:45 uur zou de warming-up starten, en dan om 12:00 uur de 10 km.-run. Omdat het zo ontzettend warm was, besloot ik maar deels deel te nemen aan de warming-up. Ik vertrok zo rond 11:55 naar het startgebied en sloot aan bij de rij vrouwen die al opgesteld waren. Wat was het warm zeg, we stonden echt pal in de zengende hitte.

Om 12:05 uur was de warming-up nog bezig. Dat wil zeggen : de dames die het gaven, waren enthousiast bezig, van de deelneemsters deed bijna niemand mee. Het was echt te warm. Toen er gezegd werd dat er nóg een nummer gedraaid zou worden, schreeuwde eigenlijk iedereen “neee, we willen beginnen“, maar helaas, daar werd niet naar geluisterd. Jammer, ook voor de dames die de warming-up gaven, want voor hun moet het toch ook niet leuk geweest zijn dat bijna niemand meedeed.

Uiteindelijk klonk het verlossende startschot rond 12:15 uur en dat ging gepaard met confetti, super leuk !

Parcours
De run kende een massastart, zonder vertragingen. en de eerste meters waren heel speciaal. We liepen namelijk over een roze loper, onder ballonnenbogen door, en dat alles onder het genot van heerlijke muziek van een dj. Het was echt een kippevelmomentje hoor; heel speciaal !

Het parcours ging onder andere door het nieuwe creatieve en culturele hart van Eindhoven, Strijp-S, en het Philips de Jongh wandelpark. Op sommige stukken liep je in de volle brandende zon, en op andere stukken was er schaduw, of zelfs een lekker windje. Vanwege de hitte had ik me vantevoren voorgenomen niet te gaan haasten, maar gewoon te genieten, en goed te luisteren naar mijn lichaam. En dat is ook gelukt, want ondanks de hitte heb ik een goede run gehad. Voor mijn gevoel liep ik honderd keer beter dan tijdens de Marikenloop, vorige maand (klik hier om het wedstrijdverslag van die Ladies Run te lezen!).

Finish en Cooling-down
De finish was op dezelfde plek als de start; dus we eindigden weer over de roze loper en onder de ballonnenbogen door. Onder enthousiast commentaar van de spreker, die me op stond te wachten voor een high-five eindigde ik. Echt een momentje hoor. Ik eindigde uiteindelijk in een tijd van 1:06:04.

Direct na de finish kregen we 1 flesje AA, en onze mooie medaille uitgereikt. Klein minpuntje : er was geen water voorzien, ook niet op het evenemententerrein. Gelukkig had ik nog water in mijn tas zitten.

Na de run werd het wat bewolkter, maar het was evengoed erg lekker om nog even op het evenemententerrein te verblijven. Ik heb daar heerlijk een broodje gegeten, wat gedronken, en ben daarna voldaan naar huis gegaan. Óp naar de BBQ die dochter en man voor me bereid hadden.

Overzicht kosten
* Inschrijfkosten : € 18,-. Voor dit bedrag krijg je o.a. een startnummer met naam,  tijdregistratie chip, en een medaille.
* Wordt er een goed doel gesteund : ja, Pink Ribbon, er werd in totaal € 97.802,- opgehaald.
* Parkeerkosten : geen, gratis parkeren in een straat op loopafstand.
* Garderobekosten : € 0,00 – gratis en bewaakt.

Conclusie
Ondanks de hitte en de 2 kleine minpuntjes (warming-up die te lang duurde+ geen water na de finish) kijk ik terug met een grote glimlach op Pink Running Day. Het was een feestje, en ik ben zo blij met de mooie opbrengst voor Pink Ribbon.

Doe jij wel eens mee aan hardloopwedstrijden ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress of Bloglovin !

 

Een gedachte over “Pink Running Day 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.