21 redenen waarom ik zo van de Zomer houd

Elk seizoen heeft zo zijn charmes, en hoewel ik eigenlijk niet zo goed tegen temperaturen boven de 28 graden kan, heb ik toch nog heel veel redenen waarom ik zo van deze periode houd.

 1. BBQ’en, inclusief stokbrood met pindasaus !
 2. Van die zwoele zomeravonden, waarop je tot veel te laat buiten zit en vergeet dat je morgen weer vroeg op moet voor het werk. Oeps …
 3. Lekker veel buiten zijn. Buiten boekje lezen, buiten eten, buiten aardappelen schillen, buiten …., elk moment dat ik buiten kan zijn, ben ik buiten.
 4. Iedereen leeft helemaal op en lijkt vrolijker. Mensen lachen meer en ook ik merk dat ik over het algemeen een minder kort lontje heb.
 5. Ik heb veel meer energie en doe veel meer klusjes en dingen in het huishouden. Het voelt ook minder als een “opgave” dan in de winter.
 6. De lucht is zo mooi blauw. Of ’s avonds bij zonsondergang zo mooi roze gekleurd. Prachtig vind ik dat.
 7. Zomerkleding. Luchtig, kleurrijk, en een flodderjurkje over een bikini kan prima. Je hoeft veel minder uit de kast te halen (letterlijk en figuurlijk) om leuk voor de dag te komen. Oh, en zonder jas naar buiten is ook heel fijn !
 8. Het gevoel van blote voeten in het gras of in het zand. Dat gevoel staat voor mij echt symbool voor de zomer.
 9. Zomerhits, en dan het liefst van die hele foute Spaanse.
 10. Picknicken. Eerst naar de winkel om te kopen waar je zin in hebt, en dan in het gras of op een bankje oppeuzelen.
 11. Zwemmen. In de zee, een zwembad, of een meertje, het maakt niet uit, als het maar die heerlijke verkoeling geeft.
 12. Summerfood en -drinks. Sowieso heel veel fruit, maar ook tapasjes, salades, en verkoelende drankjes, ik hou daar zoveel meer van dan van die winterse stamppotten.
 13. Op vakantie gaan/vakantie hebben.
 14. De geur van zonnebrandcreme.
 15. Terrasjes. Zelf een drankje doen en mensen kijken, maar ook het zien van al die mensen die lekker buiten genieten terwijl ik mijn dagelijkse dingen doe geeft me een zomers gevoel.
 16. Naar het strand. Lekker bakken met een boekje of zandkastelen bouwen in het zand. En ’s avonds bergen zand terugvinden op de badkamervloer šŸ˜‰
 17. Dat gevoel van de zon op mijn huid. Onbeschrijflijk, maar heerlijk !
 18. Geen geplan meer om mijn hardlooprondjes na het werk toch te kunnen doen, of verplicht naar de atletiekbaan, maar gewoon, als ik zin heb naar buiten. Het is toch licht tot laat.
 19. Geen witte melkflessen van benen meer, of de vraag of ik ziek ben, maar gewoon een lekker gezond kleurtje van de zon en van al dat buiten zijn.
 20. Buiten spelen, lekker voetballen of straat of badmintonnen/volleyballen in de tuin.
 21. De pracht in de natuur, planten en bomen die uit hun voegen barsten, de overvloed, de mooie kleuren, om van te genieten zo mooi.

Ik denk dat het erop neer komt, dat dit seizoen voor mij symbool staat voor energie, buiten zijn en leven. En jij ? Houd jij ook zo van de zomer ? En wat maakt voor jou deze periode zo fijn ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress of Bloglovin !

2 gedachten over “21 redenen waarom ik zo van de Zomer houd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.