Waarom ik elk jaar uitkijk naar mijn wintersportvakantie

Het zit er helaas op, mijn jaarlijkse wintersportvakantie, en ik moet waarschijnlijk weer een jaar wachten voordat ik de lange latten weer onder mag binden.

Waar sommigen een wintersportvakantie zien als “elke dag kou, elke dag sneeuw, elke dag vroeg op en elke dag met zijn allen van die besneeuwde heuvels af”, kijk ik juist uit naar een tripje naar de kou. Waarom ? Lees mijn redenen waarom ik zo ontzettend hou van wintersport, en dan in het bijzonder van skiën :

De kick

De uitdaging, het jezelf overwinnen. Steeds iets harder durven/leren gaan, net een steilere helling pakken. Wintersport is een sport van uitdagingen en van grenzen verleggen, en laat ik daar nou net van houden. Regelmatig sta ik boven aan de helling mezelf toe te spreken en te motiveren om ervan af te gaan, om vervolgens tijdens de afdaling en onderaan de helling een enorme kick te ervaren. Ik heb die berg maar mooi bedwongen !

Het geluid van de natuur

Als het enige wat je hoort het gekraak van verse sneeuw onder je ski’s, of het gerutsch van ijs is, en je je op die manier één met de natuur voelt, daar kan ik enorm van genieten !

On top of the world

Zo hoog op de bergen heb je soms echt het gevoel dat je even in een andere wereld bent. De vergezichten zijn prachtig, en je waant je “on top of the world”.

Levende kerstkaart

De witte bomen, de imposante bergen, het is een feeërieke omgeving; net een levende kerstkaart.

Facial treatment

De hele week lekker buiten zijn met je koppie in de zon, de wangetjes lekker doorbloed. Na een week heb je een lekker kleurtje opgedaan en zijn tekenen van stress/vermoeidheid als sneeuw voor de zon verdwenen. Daar kan geen enkele gezichtsbehandeling tegenop !

Frisse berglucht

Eenmaal boven ben ik in één klap wakker. Hoe brak ik me ook voelde van al die schnapps van de avond ervoor …

Instant detox

De zuivere, ijle berglucht die je inademt waardoor je lichaam zich ontdoet van allerlei slakken en afvalstoffen. Ik voel me na een week wintersport altijd energieker en krachtiger dan daarvoor.

Hou jij ook zo van wintersport, of heb jij het niet zo op kou ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress of Bloglovin !

 

 

 

 

5 thoughts on “Waarom ik elk jaar uitkijk naar mijn wintersportvakantie

  1. Heel herkenbaar… Ook wij gaan reeds jaren op skivakantie… Dit jaar ging het echter mis en liep ik een breukje op in mijn knie… Ik weet niet of ik het skiën nog zal aandurven…

    1. Ai, dat is minder, van dat breukje. Ik kan me voorstellen dat je een flinke drempel over moet om weer op de ski’s te durven. Voor nu, in ieder geval een spoedig herstel gewenst !

  2. Het is 10 jaar geleden denk ik dat ik op wintersport ben gegaan, de eerste en laatste keer haha. Ik vond het hartstikke leuk, maar op de een of andere manier is het er nooit meer van gekomen. Liefs.x

  3. Kom ook even hier kijken. MOoie blog. Ik ga je volgen hoor.

    Ben helemaal niet van de wintersport. Doe mij maar een zomervakantie met veel wandelen en cultuur.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.