10 dingen die ik alleen tijdens de wintersport eet/drink

Vakantie en lekker eten/drinken zijn wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. En tijdens een skivakantie geldt dat helemaal : ik verbrand al die calorieën wel weer tijdens het sporten, toch ?!

Waar ik thuis toch wel behoorlijk gezond eet, wil ik op de piste nogal eens een niet-zo-gezonde keuze maken. Ook omdat die dingen op wintersport ineens superlekker zijn, waar ze thuis eigenlijk niet eens smaken. Hoe zou dat eigenlijk komen ? Komt dat door de combinatie van sneeuw, kou, zon en inspanning ? Of door de ambiance die in die knusse berghutten hangt ? Ik weet het niet, maar hieronder volgt mijn lijstje van dingen die alleen tijdens de wintersport bij mij op het menu staan :

Wodka Feige

 wodka-feigeEerst de vijg, en dan in één shot de wodka erachteraan. Zum wohl ! Mijn dagrecord staat op 10 Wodka Feiges, en dat terwijl ik in het dagelijks leven helemaal niet zo’n drinkeboer ben, en al helemaal geen pure wodka drink …

Lumumba

warme-chocoHeerlijk, die lekkere zoete chocolademelk inclusief zo’n grote dot slagroom waarvan, als je een slok neemt, een deel op je neus gaat zitten. Het liefst heb ik de warme chocolademelk aangevuld met een flinke scheut rum. Hips !

Wiener Schnitzel mit Pommes

schnitzelHet ziet er niet uit, zo’n schoenzool uit de frituur, maar lékker dat ik ‘m vind. Hij moet uiteraard vergezeld gaan van hele dunne frietjes waarover een lading zout zit. Het spreekt voor zich dat ik de sla laat staan : veels te gezond 😉

Ritter Sport witte chocolade met hele hazelnotenritter-sport

Delen doe ik ‘m liever niet; zo’n vierkant tablet gaat er bij mij in één keer in.

Pretzel

pretzel
Een zachte Pretzel, met liefst veel grove zoutkorrels erop, ik eet er regelmatig een bij de lunch.

Kaiserschmarrn

kaiserschmarrnDeze pannekoekstukjes eet ik graag inclusief poedersuiker en ook de appelmoes mag niet ontbreken.

Kaiserbroodjes

kaiserbroodje
Het lekkerste is dat bolletje brood dat gevormd wordt zodra je het broodje open snijdt. Kaiserbroodjes eet ik graag met smeerleverworst bij het ontbijt, en dan het liefst alleen de bovenkant (die ik dan in losse partjes scheur).

Haribo Beertjes

goldbarenTijdens de eerste skilessen van Dochter kocht de skileraar haar regelmatig om met deze snoepjes. Sindsdien zitten ze ook in mijn ski-jas. Inmiddels niet meer als “lokaas” voor haar, maar wel om lekker van te snoepen.

Curry worst

curryworstIk ben dol op deze gegrilde worst met kerriepoeder en -saus. Ik eet ‘m graag met frietjes maar ook met een broodje (die ik dan lekker in de saus “doop”) vind ik ‘m heerlijk.

Almdudler

almdudler
Inmiddels is deze kruidige alpenlimonade ook bij de plaatselijke Appie te verkrijgen, maar ik drink ‘m alleen op wintersport. Grappig weetje : de naam is afgeleid is van Alm Dudeln, wat jodelen op de berg betekent.

Door deze opsomming heb ik alweer behoorlijk zin in mijn aanstaande skivakantie gekregen. Natuurlijk draait wintersport om bewegen en lekker buiten zijn, maar heerlijk eten, het liefst buiten op het terras, of in een knusse berghut hoort er echt wel bij voor mij. Herken jij dit ? En wat eet/drink jij graag tijdens de wintersport ? Ik lees het graag in de comments !

 Wist je trouwens dat ik ook via Bloglovin te volgen ben ?

 

 

Een gedachte over “10 dingen die ik alleen tijdens de wintersport eet/drink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.