Boekrecensie “Huidpijn” van Saskia Noort

Vandaag een recensie van een literaire thriller waar ik na het zien van zoveel reclame en lofzang in de media enorm nieuwsgierig naar was : “Huidpijn” van Saskia Noort.

‘Huidpijn’ is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde. Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

De eerste pak ‘m beet 100 bladzijden nam het verhaal mij in z’n greep; het oneindige verdriet van Anne om het verlies van haar grote liefde Sam is heel geloofwaardig beschreven en raakte me diep. De schrijfstijl was vlot en dat zorgde ervoor dat ik door wilde blijven lezen.

Helaas begon vrij snel daarna het boek me tegen te vallen, tegen te staan zelfs. Het verhaal werd langdradig, er gebeurde, behalve de verdwijning van Sam, eigenlijk weinig, en voor Anne kon ik op een gegeven moment ook geen sympathie meer opbrengen.

De plot is onverwacht, maar geen enorme schok, en ik kan je zeggen dat ik echt spannender en sterkere thrillers gelezen heb.  Het beloofde nog dagen nadreunen is ook meegevallen. Voor mij is Huidpijn meer een roman met wat “spannende” momenten dan een thriller.

Conclusie : Huidpijn is een lekker leesbaar boek maar als je op zoek bent naar een thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten, dan zou ik je toch een ander boek aanraden.  Bij mij heeft Huidpijn mijn verwachtingen helaas niet waargemaakt. Leuk om gelezen te hebben, maar hij komt niet in mijn top-10 van beste boeken ooit.

  • Auteur : Saskia Noort
  • 288 pagina’s
  • Ambo Anthos, juli 2016
  • ISBN10 : 9026331398
  • ISBN13 : 9789026331398

Een gedachte over “Boekrecensie “Huidpijn” van Saskia Noort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.