Mijn doelen voor de maand februari 2017

Er zijn nog heel wat dingen die ik graag zou willen doen maar vaak gaan deze dingen de koelkast in voor later en komt er vervolgens helemaal niks meer van. De tijd vliegt voorbij … zoveel te doen en zo weinig tijd. Vanaf nu wil ik dat anders aan gaan pakken en mezelf maandelijks een aantal doelen stellen. Want het is wetenschappelijk aangetoond : het stellen van doelen leidt tot betere resultaten; wanneer je jezelf een doel stelt ga je beter je best doen om dit doel te behalen. De komende maand wil ik de volgende dingen gaan doen :

Col haken

Ik ben een kei in het beginnen van creatieve projectjes, maar het afmaken is niet echt mijn ding. Ik begin ergens enthousiast aan, om vervolgens ergens anders nóg enthousiaster van te worden en daar dan direct mee te starten (zonder het projectje dat ik al gestart was af te maken). Zo heb ik dus behoorlijk wat onafgemaakte werkjes onder handen. Een doel voor dit nieuwe jaar is sowieso eerst alles af te ronden voor ik iets nieuws begin. Dat moge duidelijk zijn.
Voor de maand februari wil ik echter project col haken voor dochter afmaken. Ik begon enthousiast aan het haken van een col voor mezelf (deze heb ik wel direct afgerond !), en maakte er vervolgens een voor mijn dochter. Toen zij ‘m toch liever anders wilde, haalde ik ‘m uit, maar ik ben niet opnieuw begonnen. Dat moet ik nu wel gaan doen. Al met al zal het een klusje (een leuk klusje, ook nog) voor een uurtje of 2 max. zijn, dus het werk is het niet. Als ik ‘m deze maand nog afhaak, dan kan dochter ‘m mee op wintersport.

Franse taal ophalen

Ik vind de Franse taal een van de mooiste talen en ik was er op school ook best goed in. Tijdens mijn recente citytrip naar Parijs merkte ik dat mijn kennis wel heel erg weggezakt was. Het zit er nog wel, maar het komt niet meer zo vloeiend eruit, zullen we maar zeggen. Daarom wil ik mijn Franse taal weer wat ophalen.

Begin maken met wegwerken achterstand in fotoboeken 

Ik hecht er best waarde aan om belangrijke momenten in het leven vastgelegd te hebben. En dat geldt zeker voor de mijlpalen die mijn dochter behaalt. Tijdens mijn zwangerschap ben ik vol goede moed begonnen met het aanleggen van een fotoboek, en het plan was om van ieder jaar mooie boeken te maken als naslagwerk, en ook om ze later aan mijn dochter te kunnen geven. Dat gezegd hebbende moet ik eerlijk bekennen dat ik inmiddels een enorme achterstand in het plakken van foto’s heb. Het zwangerschapsboek is direct afgemaakt, ik ben daarna enthousiast begonnen met het boek van haar eerste jaar, maar daar heb ik af en aan wel een jaar of 5 aan gewerkt. En toen was ‘ie nog niet af …. Als ik eenmaal bezig ben met zo’n boek, dan vind ik het enorm leuk, en als ze af zijn vind ik het ook erg fijn om ze af en toe nog eens te bekijken, maar er eenmaal aan beginnen, en boeken afmaken, dat lukt op de een of andere manier niet.

Afgelopen jaar heb ik al een fikse inhaalslag gemaakt, maar er zijn nog behoorlijk wat stappen te zetten. Al moet ik ook eerlijk bekennen dat ik door die achterstand ook steeds minder foto’s ben gaan maken. Tijd voor schoon schip dus.
Ik moet nog maken : Foto (scrapbook) van 5 mei jl., dochters eerste communie, Foto jaarboek 2014, Foto jaarboek 2015, Foto jaarboek 2016, foto’s lagere school bijwerken.

Deze maand wil ik afmaken : scrapbook en foto’s lagere school.

Verdiepen in de politiek

In het kader van de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart a.s. wil ik de maand februari gaan gebruiken om me wat meer te verdiepen in de politiek. De afgelopen jaren ging ik óf niet stemmen, óf ik stemde vanuit traditie of tijdelijke hype op een bepaalde partij. Echt goed ingelezen in de programma’s van de politieke partijen heb ik me nooit. Wel heb ik een enkele keer een kieswijzer ingevuld, maar uiteindelijk heb ik toch niet op deze partij gestemd. Niet echt hoe het hoort dus. Deze aanstaande Tweede Kamerverkiezingen wil ik dat anders aan gaan pakken. Zeker gezien de huidige mondiale toestanden en ontwikkelingen vind ik het van belang dat elke stem gefundeerd uitgebracht moet worden. Ik heb daarom diverse verkiezingsprogramma’s gedownload en ga me eens inlezen, ook in de programma’s van partijen waarvan ik denk/weet dat ze mijlenver van mijn gedachtengoed vandaan staan. Wie weet vergis ik me wel ?!

Eind van deze maand zal ik laten weten of ik deze doelen af heb gevinkt !

Wat wil jij deze maand nog graag doen ?

4 gedachten over “Mijn doelen voor de maand februari 2017

  1. Ik ben niet zo goed in me houden aan vooropgestelde doelen. Ik heb ook een enorme achterstand in foto’s ordenen… Ik moet ook nog steeds een aantal fotoboeken maken, maar het lijkt er nooit van te komen.
    Je hebt mooie doelen voor februari, ik hoop dat je ze behaalt. Succes ermee!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.