Een kijkje in mijn koelkast !

Nieuwsgierig als ik ben, vind ik het altijd leuk om in andermans tas/keukenkastje/leventje/… te kijken. Uiteraard wel met de toestemming van diegene, dat spreekt voor zich. Aan diegenen die dezelfde nieuwsgierigheid hebben als ik, gun ik vandaag een kijkje in mijn koelkast. Want ook de inhoud van een koelkast is best heel persoonlijk; je kent het gezegde “je bent wat je eet” vast wel.

kaas

Kaas
Ik ben een echte “kaaskop”, dus kaas ontbreekt zeker niet in mijn koelkast. Voor mijn dagelijkse broodbeleg kies ik Jong Belegen 30+-kaas, voor tosti’s kies ik regelmatig Old Amsterdam, bij mijn pasta eet ik graag wat Parmigiano Reggiano, en ook blokjes en stukjes kaas voor bij de borrel heb ik eigenlijk altijd wel in mijn koelkast.

zuivel.jpg

Melk(-producten)
Magere yoghurt, kwark, halfvolle melk en drinkyoghurt zijn producten die altijd in mijn koelkast staan. Kwark vind ik heerlijk als ontbijt, lekker met veel vruchten en wat granen. Yoghurt eet ik nog wel eens als toetje en als ik niet met kwark ontbijt, dan kies ik vaak voor een glas halfvolle melk/drinkyoghurt bij mijn boterham/cracker/beschuit/…. Sinds we de cappuccino-/latte macchiato-functie op onze nieuwe koffiemachine hebben ontdekt, staat er ook standaard lang houdbare volle melk in de koelkast. Oh, en ook koffiemelk natuurlijk voor een “gewoon” bakkie koffie.

vlees

Vleeswaren
Ik heb standaard vleeswaren als broodbeleg in huis. De soort varieert nogal eens maar standaard ligt er eigenlijk altijd wel gekookte worst (oftewel : mamaworst, zoals mijn dochter het noemt), filet americain, en prosciutto di parma in de koelkast. Vlees voor het avondeten koop ik meestal op de dag dat ik het ga eten bij (bij voorkeur) de slager. Gemiddeld eten wij zo’n 2 à 3x in de week vlees bij het diner.

Eieren
Een gekookt of gebakken eitje gaat er hier altijd wel in. Daarom heb ik eieren ook eigenlijk wel altijd in huis.

fruit

Fruit
Ook mijn fruit (behalve de bananen) ligt in mijn (Bio-Fresh) koelkast. Gedurende het jaar hebben we appels, druiven, en bosbessen wel standaard in huis. Dit wordt aangevuld met seizoensfruit, zoals bijvoorbeeld minneola’s/mandarijntjes in de winter, en aardbeien/frambozen in de zomer.

groenten

Groenten
Komkommer, tomaat, ui, knoflook en paprika zijn groenten die hier altijd in de koelkast liggen. Uiteraard worden deze aangevuld met andere soorten, net wat we op het menu hebben staan. Ook olijven vliegen er hier in huis doorheen, dus we zorgen er voor dat we minimaal 1 bakje (het liefst de variant met knoflookteentjes) in de koelkast hebben staan.

saus

Sausjes
In de zomertijd hebben we vanwege de BBQ altijd veel sausjes in huis, maar ook door het jaar heen is onze sausvoorraad behoorlijk. Heinz tomatenketchup mag voor dochter niet ontbreken, en voor man/mijzelf de Yildriz knoflooksaus en de Yogonaise niet. Verder hebben we ook altijd wel een potje groene pesto, en een potje rode pesto open. Sinds kort ben ik verslaafd aan GO.TAN Sambal Oelek dus die heb ik nu ook standaard in mijn koelkast.

drank

Frisdrank
Frisdrank waar wij echt niet van buiten kunnen is Coca Cola. De regular variant voor man en de Zero variant voor mijzelf. S. Pellegrino drinken we altijd bij het (avond-)eten, dus we zorgen dat we daar ook altijd een paar flessen van koud hebben staan. Voor eventueel onverwachte visite hebben we ook altijd wat andere drankjes koud staan.

Wat is het nummer 1 levensmiddel dat niet in jouw koelkast mag ontbreken ?

3 gedachten over “Een kijkje in mijn koelkast !

  1. Wat origineel om ons een blik in je koelkast te gunnen. Leuk! Bij mij mag er geen melk in de koelkast ontbreken, want dat heb ik nodig voor in mijn koffie. Mijn zoontje kan niet zonder zijn chocomelk ’s morgens. Dus dat hebben we ook altijd in huis.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.