Heb ik mijn doelen van januari 2017 gehaald ? Of heb ik gefaald ?

Aan het begin van elke maand plaats ik een artikel met mijn doelen voor de komende tijd. Ik denk dat het niet alleen belangrijk is om doelen te stellen, maar ook om aan het eind van de maand te kijken of ik mijn doelen behaald heb. Vandaag geef ik dan ook antwoord op de vraag : heb ik mijn doelen voor januari 2017 gehaald, of heb ik gefaald ? Ik blik dus weer even terug op mijn doelen :

Judas, een familiekroniek, uitlezen

Check, het is me gelukt ! Het feit dat ik me dit doel had gesteld werkte zeker in mijn voordeel. Ik weet zeker dat ik anders nooit het boek al uit zou hebben, want 571 blz. is wel erg veel, en met mijn huidige levenswijze gun ik me simpelweg de tijd niet om af en toe een uurtje te lezen. Dat heb ik nu dus wel gedaan, en voor nu werkte het prima. Ik ga echter niet een standaard leesuurtje instellen, ik heb nog genoeg andere dingen die ik wil doen.

Planken

Omdat er wat slordigheidjes in mijn houding geslopen waren, wilde ik terug naar “af”, en opnieuw starten met de uitvoering in de juiste houding. Ik kan inmiddels 1 minuut in de juiste houding planken, en doe aansluitend 1 minuut aan beide kanten een zijwaartse plank. Het is pittig, het planken gaat me niet heel gemakkelijk af, maar tegelijkertijd merk ik dat deze nieuwe uitvoering van 3x 1 minuut planken me nu al resultaat geeft. Mijn armen zijn al wat strakker, en ik heb ook het gevoel dat mijn taille wat in omvang afgenomen is. Ik voel me dus al wat strakker in mijn vel en uiteindelijk is dat mijn doel. Ik ga voorlopig zeker door met deze nieuwe uitvoering van dagelijks planken, en hoop ‘m mettertijd verder uit te kunnen bouwen.

Strandwandeling

Afgelopen donderdag reed ik naar Zeeland om daar langs het strand te gaan wandelen. Het was allesbehalve spontaan, ik had het gewoon in mijn agenda gepland, maar ook hier is weer het bewijs dat het loont mezelf doelen te stellen, omdat ik ook in dit geval mijn best heb gedaan om dit doel te behalen. Eenmaal op het strand was het genieten. Het weer was prima, er was een zonnetje, en de wind was tamelijk zacht. De geur van de zilte zeelucht, het geluid van de kabbelende golfen, het gekrijs van de meeuwen, ik werd er direct rustig van. Een half uurtje aan het strand voelde als een eeuwigheid, en ik heb genoten. Ik wil echt vaker naar het strand, al is het maar voor eventjes, en ik heb me voorgenomen dit soort uitstapjes gewoon maar vaker in te gaan plannen. Het is weliswaar allesbehalve spontaan, maar het doel heiligt de middelen, zullen we maar zeggen.

Heb ik mijn doelen van de maand januari 2017 gehaald ?

Goed en dan nu de eindconclusie: heb ik mijn doelen van de maand januari 2017 gehaald? Nou, dat is duidelijk lijkt me : ik ben het jaar goed begonnen en heb alle drie mijn gestelde doelen glansrijk behaald. Óp naar de komende maand, waarin ik ook mezelf ook weer een aantal doelen stel. Maar daarover zondag meer !

Had jij jezelf deze maand ook doelen gesteld ? En heb jij ze gehaald ?

Een gedachte over “Heb ik mijn doelen van januari 2017 gehaald ? Of heb ik gefaald ?

  1. Is nog een leuke uitdaging, elke maand doelen stellen :-). En een minuut planken is al een mooi resultaat! Het is de beste oefening voor je core!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.