Dit was mijn 2016

Terugkijken op het jaar deed ik altijd al voor mezelf, maar nu ik een blog heb, kan ik natuurlijk niet anders dan die reflectie ook met jullie te delen. Hierbij dan ook een terugblik over mijn 2016 aan de hand van 18 vragen die Brouwertje ooit samenstelde.

Wat heb je in 2016 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan ?
Oh, zoveel. Ik heb er dit jaar bewust voor gekozen regelmatig uit mijn comfort zone te stappen. Ik heb nieuwe gerechten geprobeerd, andere hotspots ontdekt, ben een blog begonnen, en heb regelmatig dingen gedaan die ik eigenlijk eng vond. Het resultaat hiervan is dat ik als mens gegroeid ben, en ik ben steeds meer op mezelf gaan (durven) vertrouwen.

Welke landen heb je bezocht ?
Begin februari gingen we als gezin voor de jaarlijkse wintersport naar Oostenrijk, in maart gingen man en ik samen een midweekje naar Italië (Rome), in augustus brachten we in Italië (Bibione) onze zomervakantie door, en afgelopen december vertrok ik voor een lang weekend naar Frankrijk (Parijs).

Wat zijn je favoriete momenten van 2016 ?
Mijn meest favoriete moment van 2016 is het moment waarop de verbouwing van onze woning af was. Het moment waarop de bijna-inwonende timmerman vertrok, en we weer de vrijheid hadden om te gaan en staan waar we wilden. Geen rommel, lawaai, en gebrek aan privacy meer, en volop genieten van ons nieuwe huis, dat prachtiger geworden is dan ik ooit had durven dromen.
Ook bewaar ik erg goede herinneringen aan de vele momenten van bewust samenzijn met man en/of dochter, aan mijn weekje retraite in oktober, en aan mijn lange weekend in Parijs dat ik al zo lang op mijn bucket-list had staan.

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar ? 
Dat ik voor het eerst in mijn leven kan zeggen dat ik heerlijk in mijn vel zit. Zowel geestelijk als lichamelijk. Ik ben tevreden over mezelf, vind mezelf leuk gezelschap, en sta in mijn kracht. Ik ben eindelijk mijn eigen beste vriend, en zorg net zo goed voor mezelf als dat ik voorheen alleen voor anderen deed. Ik ben eind 2015 in een diep, diep dal gestort, en ben hier in 2016 mee aan de slag gegaan. Hoe cliché het ook is, de uitdrukking “what doesn’t kill you makes you stronger”  gaat in dit geval echt voor mij op.

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2016 ?
Mijn dochter. Zonder twijfel. Op een goede tweede plek staat mijn man. Hoewel de eerlijkheid mij wel gebiedt te zeggen dat wij alle drie niet echt van de knuffelige zijn.

Ben je verliefd geworden ?
Ik ben al 18 jaar samen met mijn man, dus onze verliefdheid is reeds lang overgegaan in liefde, maar afgelopen jaar zijn er zeker momenten geweest waarop ik weer als nieuw verliefd op hem ben geworden. Weer opnieuw kriebels en vlinders in mijn buik voelde.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven ?
Aan buiten de deur eten, afhaal eten, broodjes onderweg, koffietjes, lunches, diners, etc. Dat is echt een kostenpost waar ik in 2017 op wil bezuinigen.

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht ?
Alle luxe artikelen die ik dit jaar voor mezelf kocht. Tot voor vorig jaar kocht ik bijna nooit dure dingen voor mezelf, alleen voor anderen. Dit jaar heb ik mezelf verwend met allerhande dingen, van parfums tot luxe toiletartikelen, met als klap op de vuurpijl mijn Chanel WOC. Ik heb alle schade van afgelopen jaren, in 1 klap ingelopen, haha.

Wat stond er op de uitjeskalender ?
Veel bioscoopbezoekjes met dochter, veel Date Nights met man, veel etentjes buiten de deur, hardloopwedstrijden doorheen het land, naar het Tiki bad in Duinrell met dochter toen ze haar zwem-ABC afgerond had, weekendjes weg (Scheveningen, Leiden), winter-wonderland in Antwerpen, ja ik heb me prima vermaakt buitenshuis dit jaar !

Welke concerten bezocht je in 2016 ?
Geen enkele. Ik deed er wel mee aan 1 : een voorspeelmiddag van mijn vioolschool.

Wat deed je op je verjaardag ?
Oeps…. ik heb echt geen idee. Sowieso vier ik mijn verjaardag niet echt (in de zin van een huiskamer vol met mensen), maar ik zal ongetwijfeld iets hebben gedaan. Maar wat …. ??

Waar heb je om moeten huilen ?
Ik ben sowieso een tranendal te noemen. Ik huil als ik boos ben, als mijn dochter me ontroert, als dingen me raken, als ik blij ben, als ik iets oneerlijk vind, of beangstigend, en natuurlijk huil ik als ik verdrietig ben. Het afgelopen jaar heb ik zeker redenen gehad om te huilen. En waar ik meestal hoofdpijn krijg van een huilbui, zijn er dit jaar een aantal huilbuien geweest die me hebben opgelucht. Die me verder hebben gebracht in het verwerken van een verlies waar ik vanwege privé redenen niet verder over uitwijd.

Waar werd je heel erg blij van ?
Van de Liefde die ik dit jaar heb mogen ervaren. Liefde voor mezelf, voor mijn gezin, mijn man, mijn dochter, mijn huis, mijn familie, het leven, ….

Wat had je vaker of meer willen doen ?
Lezen. Ik word erg blij van, maar ik gun mezelf er gedurende de dag de tijd niet voor. En als ik dan in bed lig, en even lekker een uurtje wil lezen, val ik al na een blz. of 10 in slaap. Dus tja, dat wil ik anders gaan aanpakken.

Wat had je minder willen doen ?
Niets. Ik heb dit jaar heel erg bewust geleefd, en ik kan gelukkig zeggen dat ik al-met-al erg tevreden ben over wat ik in 2016 gedaan heb. Er zijn geen uitschieters in negatieve zin bij.

Heb je iemand gemist ?
Ja. Loyaal als ik ben kost het me moeite dat bepaalde banden op een lager pitje staan, zelfs als deze mensen eigenlijk niet mijn type/energievreters zijn. Dit is een punt waar ik in 2017 aan wil gaan werken.

Wat is het belangrijkste dat je in 2016 hebt geleerd ?
Plannen, regelmaat, niet-zeuren-maar-doen, en eerst goed voor mezelf zorgen. Die dingen lonen echt.

Geef 2016 een cijfer van 1-10.
Een dikke 9,5.

Hoe was jouw 2016 ? Welk cijfer zou jij het afgelopen jaar geven ? 

7 gedachten over “Dit was mijn 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.