Waarom ik de RITUALS Body Crème lekkerder vind dan de Body Lotion

Ik maakte al heel wat verpakkingen Body crèmes van RITUALS op, maar nooit eerder had ik een Body Lotion geprobeerd. Tot ik een flesje van de Organic White Lotus & Yi Yi Ren* in mijn handen kreeg. Nu het flesje bijna leeg is, vind ik het tijd voor een review.

*Het flesje Organic White Lotus & Yi Yi Ren betreft een uitgave van de RITUALS Hotel Collection. In de winkels is dit product verkrijgbaar als The Ritual of Dao Body Cream (voorheen Mei Dao Body cream); deze combineert de zachte geur van witte lotus met de huidverzorgende kwaliteiten van, in de traditionele Chinese Geneeskunst gebruikte, Yi Yi Ren.

Dit zit er in qua ingrediënten :
AQUA/WATER, CYCLOPENTASILOXANE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, DICAPRYLYL ETHER, DIMETHICONE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, PENTAERYTHRITYL DISTEARATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) HYBRID OIL, ISOPROPYL PALMITATE, TOCOPHERYL ACETATE, TOCOPHEROL, SODIUM HYDROXIDE, BUTYLENE GLYCOL, UBIQUINONE, CENTELLA ASIATICA LEAF EXTRACT, COIX LACRYMA-JOBI (MA-YUEN) SEED EXTRACT, NELUMBO NUCIFERA FLOWER EXTRACT, THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, OLUS OIL (VEGETABLE OIL), HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, PARFUM/FRAGRANCE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, XANTHAN GUM, POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, PHENOXYETHANOL, CAPRYLYL GLYCOL, POTASSIUM SORBATE, BENZYL ALCOHOL, BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, HEXYL CINNAMAL, LINALOOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE

1a

Dan de verpakking en de geur :
de Body Lotion zit in een knijpflesje van 47 ml. Het flesje ziet er, zoals ik voor alle RITUALS-producten vind gelden, stylish uit.  De body lotion heeft een heerlijke lichte geur, die subtiel blijft hangen.

En dan het belangrijkste, de werking :
de lotion trekt slecht in en laat een witte waas achter. Je moet echt nog een paar keer nasmeren voor de body lotion ingetrokken is. Na het intrekken voelt de huid heerlijk zacht, maar het verzorgende effect is van korte duur. De body lotion is voor mij helaas niet voedend genoeg.

Mijn mening luidt :
het is een heerlijk ruikende Body Lotion die helaas niet snel intrekt. De lotion verzacht mijn huid voor even. Als je op zoek bent naar een middeltje om je droge huid langdurig te verzorgen, zou ik voor een Body crème gaan, en niet voor deze Body Lotion.

 

9 gedachten over “Waarom ik de RITUALS Body Crème lekkerder vind dan de Body Lotion

  1. Het ligt ook wel aan het merk denk ik, sommige crèmes kunnen juist weer langer nodig hebben om in te trekken ook bij een drogere huid. Ik heb eigenlijk nooit lotions oid van Rituals. FIjn weekend.

    Like

  2. Het maakt mij niet zo gek veel uit, maar vind de crèmes of butters wel wat meer fluffy. En mijn droge huid kan dat wel gebruiken. In de zomer gebruik ik meestal wel alleen de lotions. Vind ik dan even wat luchtiger.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.