Mijn doelen voor de maand januari 2017

Er zijn nog heel wat dingen die ik graag zou willen doen maar vaak gaan deze dingen de koelkast in voor later en komt er vervolgens helemaal niks meer van. De tijd vliegt voorbij … zoveel te doen en zo weinig tijd. Vanaf nu wil ik dat anders aan gaan pakken en mezelf maandelijks een aantal doelen stellen. Want het is wetenschappelijk aangetoond : het stellen van doelen leidt tot betere resultaten; wanneer je jezelf een doel stelt ga je beter je best doen om dit doel te behalen. De komende maand wil ik de volgende dingen gaan doen :

  1. Judas, een familiekroniek  uitlezen
    Lezen, ik vind het heerlijk, maar gedurende de dag kom ik er niet aan toe. Te druk met werk, huishouden, dochter, en andere bezigheden; ik gun mezelf de tijd ook niet. Vaak lees ik wat in bed, maar na een paar bladzijden voel ik meestal al dat mijn oogleden zwaar worden en val ik in slaap. Het lezen van een boek duurt bij mij dan ook wat langer dan gemiddeld, al is het boek nog zo boeiend. Judas (van Astrid Holleeder) is het boek waar ik onlangs aan begonnen ben, en hoe indrukwekkend en meeslepend het verhaal ook is, ook hier val ik gemiddeld na een bladzijde of 10 gelezen te hebben, in slaap. En met de 571 blz. die dit boek bevat, kan het dus, als ik geen andere maatregelen neem, nog wel even duren voor ik het uitgelezen heb….
  2. Planken
    Al geruime tijd plank ik bijna dagelijks 5 minuten. Het heeft mij heel erg veel fysieke voordelen gebracht (ik schreef er eerder hier al een post over), maar onlangs ben ik erachter gekomen dat ik de plank niet meer uitvoer zoals ‘ie eigenlijk hoort te zijn. Er zijn namelijk wat slordigheidjes in mijn houding geslopen. Daarom wil ik weer terug naar “af”, en opnieuw starten met de uitvoering in de juiste houding. Verder wil ik de zijwaartse plank onder controle gaan krijgen.
  3. Strandwandeling
    Ik ben gek op het strand, in elk jaargetijde, maar kom er veel te weinig. Ik ben afgelopen zomer 2x naar het strand gegaan, maar de laatste keer dat ik een strandwandeling gemaakt heb, is alweer jaren geleden. Deze maand wil ik daarom even lekker uit gaan waaien met een fijne strandwandeling.

Eind van deze maand zal ik laten weten of ik deze doelen af heb gevinkt !

Wat wil jij deze maand nog graag doen ?

4 gedachten over “Mijn doelen voor de maand januari 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.