Mijn goede voornemens voor 2017

Eigenlijk vind ik dat je met goede voornemens niet moet wachten tot het nieuwe jaar, maar ze direct in uitvoering moet brengen. Dus stiekem ben ik al begonnen met de volgende 5 nieuwe gewoonten :

Besparen
save

Ik ben nogal van de “zitten op de centen maar strooien met flappen” en het afgelopen jaar ben ik behoorlijk van de instant-behoefte bevrediging geweest. Met maar weinig op mijn spaarrekening voelt ’t toch niet zo lekker, en het is daarom dat ik wil gaan besparen. Ik schreef al eerder een blogpost over de challenge die ik met ingang van week 1 aanga; je vindt ‘m hier. Met kritischer naar mijn uitgaven kijken ben ik al begonnen.

Milieubewuster zijn
dopper-shop-steel
Een beter milieu begint bij jezelf, en eerlijk gezegd is er in mijn dagelijks leven best ruimte voor verbetering. Ik wil minder voedsel verspillen (door voorraad en koelkast leeg te maken voordat ik weer boodschappen doe) en meer recyclen (vaker naar de kringloop, en spullen een tweede kans geven). Deze aanpassing in mijn levensstijl is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor punt 1. Verder wil ik er bewuster op zijn dat ik minder dingen op de grond gooi, mijn afval goed scheid, en minder kleine flesjes water gebruik. De Dopper die ik van Sinterklaas kreeg helpt hier al zeker bij !

Meewerken aan een betere leefomgeving
kindness
Ik vind zoveel mensen zo narrig de laatste tijd, en globaal gezien wordt de wereld er ook niet leuker op met al dat terrorisme en die politieke onrusten. Als tegenhanger wil ik daarom vriendelijker zijn, minder klagen, aardiger zijn, meer een glimlach schenken aan vreemden, mensen helpen, en vaker een compliment of een aardig woordje geven. Tevens wil ik actiever goede doelen gaan steunen.

Doorgaan op dezelfde weg
health
Qua gezondheid wil ik doorgaan op de weg die ik al een paar jaar volg. Ik ben nu ruim anderhalf jaar helemaal gestopt met roken en sinds een jaar ben ik nu op een gezond gewicht. Ik voel me voor het eerst in mijn leven heerlijk in mijn vel, zowel letterlijk als figuurlijk. En dat wil ik zo houden ! Qua eetpatroon wil ik dan ook niets aanpassen.

Sportieve uitdaging zoeken
just
Ik probeer zo’n 2 keer per week hard te lopen en om mezelf te motiveren doe ik regelmatig mee met hardloopwedstrijden. De laatste tijd merk ik dat de 5 km-loopjes geen uitdaging meer zijn. Ik wil daarom langere afstanden gaan lopen en me focussen op wedstrijden van 7,5 – 10 kilometer. Mijn eerste doel is meedoen aan een 10 km-wedstrijd; welke het wordt weet ik nog niet, maar ik ben al volop in training hiervoor !

Minder uitstelgedrag
morgen
Ik wil minder snoozen, minder uitstelgedrag vertonen, dingen direct aanpakken, en dingen ook daadwerkelijk afmaken. Het komt denk ik neer op wat meer structuur, waarbij ik er wel op moet letten dat ik daarin niet te rigide wordt. Dat is namelijk mijn valkuil, ik moet af en toe ook af kunnen (durven) wijken van mijn to-do lijst …

Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar ? Of doe jij daar niet aan ? Laat het me weten in de comments !

5 gedachten over “Mijn goede voornemens voor 2017

 1. Ik doe NOOIT aan goede voornemens.
  Als ik iets wil veranderen dan begin ik daar gelijk aan en wacht ik niet tot een nieuwe week, maand of jaar begint..
  Probleem is alleen dat ik best wel lui ben en aan heel dingen gewoon niet begin hahahahahaha LoL

  Like

 2. Mijn goed voornemen is goed voor mezelf te (leren) zorgen. Daar zal het best al bij stoppen, want dat wordt al een hele kluif.
  Daarnaast wil ik toch ook proberen minder eten weg te gooien (net als vorig jaar, overigens), want dat blijft een pijnpunt hier thuis.

  Like

  1. Gek is dat hè, dat voor jezelf zorgen niet zo vanzelfsprekend is. Ik kan er (helaas) maar al te goed over meepraten. Ik moet hier ook echt bewust bij stil staan.
   In ieder geval succes met je goede voornemens !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.