Zo blijft je nagellak langer mooi !

Nagels lakken is op zich het werk niet, maar ik vind het toch wel fijn als mijn lak langer dan een dag of 2 blijft zitten. En dat is, althans in mijn ervaring, niet per definitie afhankelijk van de kwaliteit (lees : het prijskaartje) van je nagellak. Ook goedkope nagellak kan langer mooi blijven, en wel met het onderstaande stappenplan.

Stap 1 : maak je nagels schoon. Voordat je je nagels gaat lakken maak je eerst je nagels schoon. Ook als er geen oude nagellak op je nagels zit, is het verstandig even met een wattenschijfje met een klein beetje nagellakremover over je nagels te gaan. Hiermee maak je je nagels vetvrij waardoor de lak beter hecht.

Stap 2 : gebruik een blanke basislak. Dit is niet alleen om verkleuring van je nagels te voorkomen, maar ook om je nagels te verzorgen en tegen uitdroging te beschermen. Breng een laagje basecoat aan, laat deze minimal 2 minuten drogen. Herhaal dit, en breng vervolgens nóg een laagje aan vanaf het midden van je nagel tot de punt.

Belangrijk : werk in dunne laagjes. Het is belangrijk telkens dunne laagjes aan te brengen. Bijkomend voordeel van het aanbrengen van dunne laagjes is, dat deze meestal vrij snel drogen. Het is namelijk wel van belang dat je elke laag eerst goed laat drogen voordat je een nieuwe laag nagellak aanbrengt.

Stap 3 : breng twee lagen kleur aan. Ook hier wacht je weer minstens 2 minuten voordat je een volgende laag aanbrengt.

Stap 4 : gebruik een top coat. Een top coat werkt beschermend, én geeft je nagellak een mooie finish. Breng 1 laagje top coat aan. Laat deze drogen en breng vervolgens nog een extra horizontaal laagje aan.

En that’s it. Met bovenstaand stappenplan blijft mijn nagellak wel twee keer zo lang zitten dan normaal.

Als laatste tip kan ik je meegeven : doe voorzichtig met je handen. Hoe voorzichtiger je te werk gaat, hoe langer je lak blijft zitten. Gebruik bijvoorbeeld handschoenen bij het schoonmaken, ook hierdoor zal je nagellak langer blijven zitten.

Lak jij je nagels ook altijd ? En heb jij nog tips toe te voegen ?

 

 

9 gedachten over “Zo blijft je nagellak langer mooi !

  1. Wat ik leerde in een workshop. Er wordt niet gewacht tussen het lakken dus basisjaar, 2 kleurslagen en topcoat wordt na elkaar gelakt zodat alles mooi in elkaar vloeit. Maar de beste tip is je nagelriemen elke dag met olie inmasseren. Je nagels worden dan mooier, sterker en je nagellak blijft beter zitten omdat nagel niet droog is en hij niet afbrokkelen. ..

    Like

  2. Goede tips! Ik gebruik op het laatst vaak ook van die druppels om het sneller te laten drogen. Dan heb je weer minder kans om je nagellak te beschadigen als je al te snel weer dingen gaat doen met net gelakte nagels 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.