TAG This or That ? Sinterklaas-editie !

Toen ik de Sinterklaas-editie van de populaire This or That?-tag tegenkwam op de blog van Joyce en Carmelina, wist ik gelijk dat ik deze wilde gaan invullen. Als groot liefhebber van het Sinterklaasfeest kan ik deze vragen namelijk met veel liefde beantwoorden. Daarom vandaag deze tag over dit jaarlijkse volksfeest en mijn favorieten daarin.

sint-en-pietSinterklaas of Piet ?
Pfoehh, das meteen een lastige om mee te beginnen. Ik vind Sinterklaas en Piet namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder Piet met zijn grappen, zijn grollen, zijn pepernoten, en de grote zak met cadeaus die hij achterlaat, is het Sinterklaasfeest voor mij eigenlijk niet compleet. Maar als ik dan echt zou moeten kiezen, dan kies ik voor Sinterklaas, de kindervriend, en de hoofdpersoon van dit jaarlijkse volksfeest.

Pepernoten of chocoladeletter ?
Pepernoten ! En dan bedoel ik die lekker knapperige Friese pepernoten met anijssmaak. Gewone kruidnoten of bakkerskruidnootjes vind ik ook lekker. Die originele pepernoten zijn mij te hard en taai.

pepernoot

Gourmetten of héél véél zoetigheid ?
Dat laatste, zonder twijfel. Gourmetten is absoluut niet mijn ding, maar zoetigheid daarentegen …. Kikkers en muizen, kruidnootjes met strooigoed, chocolade kruidnoten, borstplaat, gevuld speculaas, marsepein, amandelstaaf, warme chocolademelk met slagroom, taai-taai, the works …  Het is niet voor niets dat ik van mezelf pas begin december dit soort lekkernijen mag kopen, anders groei ik echt dicht.

Sinterklaas

Schoen zetten of Pakjesavond ?
Nu dochterlief nog volop geloofd, wordt er hier in huis regelmatig een schoentje gezet. En haar vol verwachting een liedje zien zingen, of haar blijdschap ’s ochtends zien als er weer wat in haar schoentje zit, is onbetaalbaar. Maar als ik echt moet kiezen, kies ik toch voor Pakjesavond. Lekker kneuterig binnen terwijl het buiten koud en guur is, warme chocomel, zoetigheid, gezellig kaasfondue-en. Ik kan daar enorm van genieten. En ik ben ook van plan dit te blijven doen als dochter niet meer in Sinterklaas gelooft. Maar dan wel met een extra dimensie, namelijk : gedichten en surprises voor elkaar maken. Ik verheug me er nu al op !

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint ?
Zo lang dochterlief (nog) gelooft, komt Sinterklaas elk jaar even bij ons op bezoek. Met een persoonlijk praatje voor dochter, en natuurlijk een Piet die meerdere zakken met cadeaus meebrengt.

Intocht op televisie of intocht in het echt ?
Als kind ben ik zelf nooit naar een “echte” intocht geweest; in plaats daarvan zat ik bij de intocht op t.v. altijd aan de buis gekluisterd zat. Ik denk dat het daarom komt dat bij ons de televisie sowieso aan staat op de dag van de intocht, zodat wij even mee kunnen kijken. Maar mocht het zo uitkomen, of mocht ik in de buurt zijn, dan ga ik zeker even langs bij een echte intocht. Maar meestal gebeurt dat als ik er toevallig van hoorde; ik ga er zelf in ieder geval nooit actief achteraan om de datum van intocht te weten te komen.

sint

Sint als geheim of open kaart ?
Geheim. Ik weet dat heel veel mensen dit als liegen zien, maar ik zie dat niet zo. Het Geheim is voor mij onderdeel van dit onschuldige traditionele kinderfeest. En de magie van Sinterklaas, dat hoort erbij. In mijn optiek moet je het niet zwaarder maken dan dat het is.

Surprises en gedichten of een Sint dobbelspel ?
Surprises en gedichten, dát is voor mij ook Sinterklaas. Het knutselen, de persoonlijke noten in een gedicht, de zorg en aandacht die aan beide besteed wordt, al die dingen horen voor mij ook bij de charme van het Sinterklaasfeest.

Sinterklaasjournaal of de Club van Sinterklaas ?
Sinterklaasjournaal, met good-old Dieuwertje Blok, die overigens geen spat veranderd is in al die jaren. Hoe krijgt ze dat toch voor elkaar ?!

Dit waren ze dan, mijn antwoorden op deze leuke tag. Wat vind jij van het Sinterklaasfeest ? Ga jij het morgen ook vieren ? En eet jij liever pepernoten of een chocoladeletter ?  Uiteraard mag je deze tag ook overnemen. Laat je me dat dan weten ? Ik ben namelijk reuze benieuwd naar je antwoorden !

7 gedachten over “TAG This or That ? Sinterklaas-editie !

 1. Ik héb m’n lezers al overvoerd met Sint en Piet dus nu het ook al de 5de is neem ik de tag niét over maar ……..

  Ook ik wil niet kiezen tussen Sint en zwarte Piet
  kies voor de chocoladeletter
  we eten stamppot én ( niet te) veel zoetigheid
  en natuurlijk pakjesavond
  met kleintjes Sint op bezoek, maar een enkele keer óók bij alleen volwassenen, grote lol
  sinds we in een niet zo grote stad wonen de intocht, leuk kleinschalig
  Sint als geheim maar zónder al te veel liegen, Dat zijn de geheimen van de Sint is een goed antwoord op vragen, net al vragen wat het kind zélf denkt en daar een beetje in meegaan. als mogelijk.
  Altijd gedichten, soms surprises en soms dobbelspel, allemaal éven leuk
  wie zwarte Pieten heeft heeft mijn aandacht ,de rest gaat uit.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.