Boekrecensie “Een andere waarheid”

Vandaag een recensie van een thriller welke volgens de uitgever uitermate geschikt zou zijn voor de fans van onder andere Nicci French.

‘Een andere waarheid’ van Lucie Whitehouse is een thriller voor de fans van Nicci French, Camilla Läckberg en Clare Mackintosh’’Mea culpa’. Hannah wil onder geen beding worden als haar moeder: een verbitterde, gescheiden vrouw. Maar als ze Mark ontmoet en een hartstochtelijke relatie met hem begint, zet ze alle bezwaren tegen een huwelijk opzij en trouwt met hem. Wanneer Mark op een dag niet thuiskomt van een zakenreis naar de VS, beginnen Hannahs angsten en twijfels te groeien. Waarom zeggen zijn collega’s dat hij in Parijs was voor zijn werk? Waarom is er geen registratie van hem in het hotel waar hij zei te verblijven? En wie is de mysterieuze vrouw die hem al wekenlang blijkt te bellen? Hannah duikt dieper in het leven van haar man en ze wat ze ontdekt trekt alles in twijfel wat ze over hem dacht te weten. Is het dubbelleven dat hij leidt zijn manier om haar te beschermen, of is de waarheid nog duisterder dan ze kan vermoeden? 

In “Een andere waarheid” vertelt Hannah haar verhaal vanaf de eerste ontmoeting met Mark. Het boek is goed opgebouwd, leest gemakkelijk weg, en zit vol wendingen. Hoewel sommige dingen best een beetje voorspelbaar waren, wilde ik toch verder lezen om achter de ontknoping te komen. En hoewel die ontknoping mij niet verraste, vond ik het al-met-al een vermakelijk boek.

“Een andere waarheid” is in mijn optiek geen boek van wereldklasse, maar prima voor tussendoor.

  • Auteur : Lucie Whitehouse
  • 352 pagina’s
  • De Fontein Romans en Spanning, mei 2016
  • ISBN10 9032513168
  • ISBN13 9789032513160

2 gedachten over “Boekrecensie “Een andere waarheid”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.