Heerlijke lippenbalsem van BIOTHERM

Op dagen dat ik geen lipstick op heb, verzorg ik mijn lippen altijd met een lippenbalsem. De laatste tijd gebruik ik hiervoor de Beurre de Lèvres van Biotherm, en vandaag vertel ik je wat ik van dit product vind.

Dit is wat Biotherm zelf zegt over de Biotherm Beurre de Lèvres :
De Beurre de lèvres: één van de lekkerste producten van Biotherm! Om de meest kwetsbare lippen te voeden en te verzachten, heeft Biotherm een heerlijke botertextuur ontwikkeld met de intens verzachtende en voedende werking van 5 plantaardige oliën. Laat je verleiden door de fijne korreltjes van acaciasuiker die huidschilfertjes op milde wijze verwijderen en de lippen mooi vol en fluweelzacht maken, voor een intens comfortabel gevoel. Verslavende, heerlijke, smeltende balsem, mooi mat op de lippen en daardoor ideaal voor mannen, vrouwen, en onder make-up. De subtiele geur bevat extracten van perzik, citroen en rozen.

beurre1

Dit zit er in qua ingrediënten :
Paraffinum Liquidum,  Glycerin, Cera Microcristallina,  Paraffin, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Cetyl Alcohol, Tocopheryl Acetate,  Brassica Campestris Oleifera Oil,  Stearyl Alcohol, Mel,  PEG-100 Stearate,  Cera Alba, Glyceryl Stearate,  Aluminium Stearates, Prunus Armeniaca Kernel Oil,  Glyceryl Linolenate, Phenoxyethanol, Passiflora Edulis Oil, Stearalkonium Hectorite, Glyceryl Oleate, CI 77891, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Coriandrum Sativum Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Propylene Carbonate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Glyceryl Linoleate, Sodium Saccharin, Hydroxypalmitoyl Sphinganine, Vitreoscilla Ferment Extract, Parfum

Dan de verpakking en de geur :
De knijptube is wit met een blauwe dop, hij ziet er erg clean en sober uit, maar dat vind ik eigenlijk voor alle Biotherm-verpakkingen gelden : niet te veel poespas. De subtiele geur die de Beurre de Lèvres volgens Biotherm zou hebben, is voor mijn neus waarschijnlijk té subtiel. Ik zou de lippenbalsem eerder geurloos noemen.

beurre2

En dan het belangrijkste, de werking :
Uit de tube komt een ietwat dikke, witte substantie die ervoor zorgt dat je niet te snel teveel product uit de tube knijpt. De balsem is zacht, smeert heel makkelijk uit, en na het aanbrengen voel je direct dat de huid zachter is. Het verzorgende effect houdt vrij lang aan; er ligt gedurende een paar uur een zachte crèmige laag op mijn lippen. Van de fijne korreltjes van acaciasuiker die huidschilfertjes op milde wijze zouden verwijderen merk ik trouwens niets. Ik kan geen enkel peeling-korreltje ontdekken, maar toch kan ik niets anders zeggen dan dat mijn lippen na het aanbrengen zachter aanvoelen dan daarvoor. Dat is een fijn gevoel. De Biotherem Beurre de Lèvres heeft overigens geen smaak, en glanst of plakt niet na het aanbrengen.

Mijn mening luidt :
Biotherm Beurre de Lèvres is een heerlijk verzorgende lippenbalsem die de lippen zacht maakt en goed verzorgt. Een prima verzorgend product dat niet glanst of plakt, maar gewoon prima verzorgt. Een product zonder al te veel poespas dus, precies zoals dat voor alle producten van Biotherm geldt. Ik vind de Biotherm Beurre de Lèvres een aanrader, zeker als je last hebt van droge/gevoelige lippen of als je je lippen wat extra verzorging wilt geven.

Ik kocht deze tube Biotherm Beurre de Lèvres (13 ml.) voor € 8,95 bij de DA Drogist.

4 gedachten over “Heerlijke lippenbalsem van BIOTHERM

  1. Ik gebruik voor mijn lippen eigenlijk altijd zo’n goedkope balsem. Helaas plakt deze vaak, wat ik vrij vervelend vind. Misschien toch overstappen op deze balsem! Hij klinkt heerlijk namelijk.

    Like

  2. Ik ben dol op lippenbalsem. labello blijft mijn favoriet maar ik ben ook niet vies van andere merken 🙂 een tubetje vind ik wel fijn maar dit soort tuutjes ben ik niet zo dol op vind ik niet zo fijn aanbrengen. Klinkt verder wel heerlijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.