Een panoramisch uitzicht over Haagse strand, zee en skyline

Afgelopen weekend was ik in Scheveningen en natuurlijk kon een ritje in het immense reuzenrad op De Pier niet ontbreken !

De Pier
Sinds kort heeft Scheveningen er een nieuwe attactie bij. Op De Pier is een reuzenrad boven zee geopend. Vanuit de gesloten gondel heb je tot op 50 meter hoogte (vanaf zeeniveau) een uniek uitzicht over het Haagse strand, zee en skyline. Ook is de oude Pier is verbouwd tot een gratis toegankelijke foodboulevard met winkeltjes, bars en terrassen. Het is echt knus en supergezellig geworden !

img_0506

Reuzenrad
Ik had het reuzenrad de avond ervoor al gezien en het zag er zo mooi verlicht uit. Het was voor mij duidelijk : ik wilde een ritje maken. Helaas waren we te laat (het reuzenrad is geopend van 10:00 tot 22:00 uur), dus besloten we de volgende dag te gaan. Misschien ook wel beter ook, omdat je bij daglicht natuurlijk veel meer kunt zien en nóg beter van het uitzicht kunt genieten.

Het was redelijk helder weer, en bij de kassa waren we vlot aan de beurt. Er stonden veel mensen te kijken en te twijfelen of ze er wel in durfden. Zo van dichtbij toont deze 40 meter hoge attractie namelijk echt hoog, en ook ik was een beetje onder de indruk. Toch besloten we aan boord te gaan. We hadden de keuze uit een gondel met of zonder tafel, en gelukkig was er verwarming aan boord. Het was nogal koud die dag.

img_0611

Bungy-jumpen als afleiding
Eenmaal in de gondel bekroop de angst me toch wel een beetje, en ik durfde in het begin niet echt te bewegen. Gelukkig was er wat afleiding in de vorm van een bungy-jumper die vanaf de grote uitkijktoren op De Pier sprong. Doordat ik daarop focusde, ontspande ik wat, en kon ik daarna echt genieten van het ritje. Mijn hoogtevrees was weg en ik kon ongestoord genieten van de prachtige vergezichten. Het rad stond regelmatig, op verschillende hoogtes stil, en ik heb verschillende mooie uitkijken gehad. Natuurlijk leek alles en iedereen heel klein, maar met name de vergezichten over de duinen, en over de oneindige zee vond ik prachtig. Uiteindelijk hebben we 3 volledige rondjes gemaakt.

IMG_0593.JPG

IMG_0576.JPG

Speciaal ritje
Binnenkort kun je ook lunchen of dineren in het rad. Het is trouwens ook mogelijk om een VIP-gondel met glazen bodem te huren. En als je dan zo rond zonsondergang gaat, tja, dan is zo’n ritje wel heel speciaal. Mocht je echter net zoals ik voor een standaard ritje van 20 minuten gaan, dan zou ik, als ik eerlijk ben, niet speciaal voor het reuzenrad naar Scheveningen gaan. Ik zou het combineren met een shopdagje in Den Haag, en dan laat ‘s middags naar Scheveningen. Lekker wat eten op de foodboulevard van De Pier, of aan de boulevard, en dan het reuzenrad in.

Prijzen
Een ritje met het reuzenrad duurt 20 minuten. Kaartjes kosten € 9 voor volwassenen en € 7 voor kinderen tot 12 jaar. Het reuzenrad heeft 36 gesloten gondels met airco (die zowel verwarmt als verkoelt). Er zijn gondels met en zonder tussentafel, en in elk bakje kunnen maximaal 6 personen.

Ben jij onlangs nog in Scheveningen geweest ? En is een ritje in zo’n reuzenrad iets voor jou ? Ik ben benieuwd naar je reactie !

4 gedachten over “Een panoramisch uitzicht over Haagse strand, zee en skyline

  1. Mijn kinderen gaan tussen Kerst en Nieuwjaar met mijn ouders naar Scheveningen, dus dan zal ik van hun wel horen hoe het nu is. Ik hou van Scheveningen.. ben ook wel benieuwd hoe het uitziet na deze metarmofose..
    Ik zou gelijk gaan bungee jumpen ! hahahaha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.