Mijn Travel Bucketlist

Sinds we een (schat van een) dochter hebben, settle ik met een “simpele” zon-/zee-/zwembadvakantie en een jaarlijkse skivakantie op een vaste bestemming; die verre of “speciale” reizen komen wel weer als ze wat groter is. Toch klinkt er af en toe in mijn achterhoofd een stemmetje klinkt dat eens iets anders, iets bijzonderders wil. Daarom vandaag 6 reizen die op dit moment op mijn bucketlist staan.

Antarctica
antarctica-9
De koudste stilste plek op aarde spreekt mij zo ongelofelijk aan. Normaliter is afzien en geen luxe een no-go voor mij, maar voor een oog-in-oog met de keizerpinguins, huizenhoge ijsbergen, en grillige fjorden heb ik het er graag voor over om in een onflatteus pak op een boot aan te meren. Al moet ik daar € 15.000,- voor neerleggen. Maar eerst maar eens sparen …

Lourdes
lourdes
Gelukkig ben ik niet ziek, dus voor een genezing hoef ik er niet naartoe. Maar ik zou graag eens zelf deze bedevaartsplek willen aanschouwen; onderdeel willen zijn van de constante stroom pelgrims die er dag-in-dag-uit, jaar-in-jaar-uit naar toe trekt. Eens zelf willen ervaren wat deze plek zo bijzonder maakt. En misschien, heel misschien, getuige zijn van een wonder dat zich daar voltrekt.

Op jacht naar het noorderlicht in het noorden van Ijsland
northern-lights
Het Noorderlicht zien, als ik het daar over heb, dan krijg ik al kippenvel. Dit natuurverschijnsel zien staat al zo lang zo hoog op mijn bucketlist, eens moet het er echt van komen. In Lapland heb ik ‘m niet mogen spotten, maar misschien lukt het in Ijsland wel. En als we daar dan toch zijn : Reykjavic, de geisers, en de Blue Lagoon zou ik ook wel heel graag eens met eigen ogen zien !

New York
new-york
Hardlopen in Central Park, de skyline aanschouwen vanuit een helicopter, een hotdog eten tijdens een wedstrijd van de NY Yankees, eindeloos shoppen in de vele outlet stores, een Broadway-musical bekijken, ik weet zeker dat ik tijd tekort zal komen tijdens mijn bezoek aan New York.

Monopoli, Cinque Terre & Amalfi
723981-amalfi-coast
Italië is al jaren één van mijn favoriete bestemmingen. Ik houd van dit land, van het eten, van de wijnen, van de mode, van de mensen, van de diversiteit in landschappen, van de eilanden. En hoewel ik al heel wat van dit land gezien heb, is er nog steeds zoveel te zien. En op dit moment word ik erg enthousiast als ik de foto’s bekijk van Monopoli, Cinque Terre of de Amalfi kust. Het is misschien geen exotische of hele aparte bestemming, maar ik zou wel heel gelukkig worden van een vakantie hier naartoe.

Florida, the sunshine state
florida_lightouse-wallpaper-1920x1080
De attractieparken van Orlando, Downtown Disney, de brede stranden van Miami Beach en South Beach, Everglades National Park, Cape Canaveral, zwemmen met dolfijnen in Floriday Keys, “key lime pie” eten in Key West. Je snapt : in Florida zou ik me prima vermaken !

Dat zijn de bestemmingen die op mijn bucketlist staan. Welke plekken zou jij nog heel erg graag eens willen bezoeken ? Ik ben erg benieuwd !

 

 

17 gedachten over “Mijn Travel Bucketlist

 1. Mijn lijst lijkt op jouw lijst. Ik zou ook graag nog eens naar Antarctica willen. Ook het noorderlicht lijkt me prachtig. Ik ben wel eens in IJsland geweest, alleen het zuiden. En dat was ook al erg mooi.

  Like

 2. Jeetje wat een mooie lijst heb je opgesteld! Dat zet me aan het denken om ook mijn eigen travel bucketlist binnenkort online te zetten! Ijsland staat ook hoog op mijn lijstje! ❤ Liefs

  Like

 3. Florida is prachtig, ik ben er al 3x geweest.. maar als je van Miami beach naar de Keys wilt, dan ben je wel heel wat uurtjes onderweg. je vergist je wel in de afstanden daar hoor!. Het lijkt allemaal heel dicht bij elkaar te liggen, maar dat is echt niet zo.. zeker de weg naar Key West is heel lang!!
  Maar je moet het gezien hebben, daar ben ik het mee eens ! 😀

  Like

 4. Brasilië en canada…al gaan we ieder jaar naar een ander grieks eiland…dat blijven de plekken waar ik nog wel naar toe wil. Ijsland is dochter afgelopen jaar geweest en wat is het daar weids en mooi. Genoten van de honderden foto’s
  Groetjes

  Like

 5. Oh jaa, het noorderlicht zou ik heel graag eens willen zien.

  Maar er zijn zo ontzettend veel plaatsen waar ik nog naartoe zou willen, van IJsland, tot heel veel meer Amerikaanse staten, tot Azie, maar ook dingen dichter bij als Porto en Kopenhagen en Berlijn en en en.. ja, ik moet snel maar weer eens een vakantie boeken 😉

  Like

 6. Cinque Terre is erg mooi! Maar probeer er in het tussenseizoen naartoe te gaan- er zijn veel toeristen in de zomer. En New York en het Noorderlicht staan ook op mijn lijstje 🙂 – New York ligt al vast voor maart – hoera! Porto was voor mij het afgelopen jaar de ontdekking: fantastische stad, goedkoop en niet te ver. Veel reisplezier in 2017!

  Like

 7. Mooie lijst heb je hier! Zeker allemaal de moeite waard denk ik. Onze lijst ziet er op sommige plaatsen iets anders uit, maar Florida heeft ons hart gestolen. MOET je zeker ooit eens doen!

  groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.