Een HEMA tompouce als gezichtsmasker ?!

Een gezichtsmaskertje nemen, ik doe het veel te weinig. Ik vind het zo’n gedoe geven; crème die in mijn haar komt, of op mijn kleding, nee ik vind het eigenlijk niks. Maar omdat het nut van een gezichtsmasker wel aangetoond is, doe ik het maar wel zo af en toe.

Vandeweek was ik in de HEMA en daar zag ik de limited edition tompouce peel-off face mask liggen. Hij zag er zo leuk uit, dat ik besloot ‘m mee te nemen en direct te gebruiken. Mijn huid kon wel weer eens een oppeppertje gebruiken.

img_0255

Dit is wat HEMA zelf zegt over dit peel-off masker
Een verzachtend en egaliserend peel-off masker met framboos. Dit masker peelt het vuil en onzuiverheden van je gezichtshuid en bevat extracten van framboosblad om je huid weer zacht en glad te doen aanvoelen.

De verpakking en de geur :
Ja, de verpakking ziet er natuurlijk super leuk uit. Het is uiteindelijk ook de verpakking geweest die me over de streep getrokken heeft om überhaupt tot aankoop over te gaan. Zoals gezegd, maskertjes zijn niet echt “mijn ding”.

Het maskertje zit op een karton waarop allemaal mini HEMA-tompoucejes staan. Het zakje zelf met het masker erin is tompouce-roze met gele en witte letters, en een bruinige rand. Erg leuk gedaan; het doet bij mij direct een link leggen naar een tompouce.

img_0259

Bij het opendoen van de verpakking komt er een roze-rode substantie tevoorschijn, met een zware aardbeiengeur. Deze substantie doet mij absoluut geen link leggen met een tompouce. Ik had eerder een romige crèmerige substantie verwacht; in de kleur geel of roze, maar niet dit. Deze gelatine-achtige substantie doet me dan ook meer denken aan een aardbeien-coulis (om maar in taartjes-sferen te blijven..).

En dan het belangrijkste, de werking :
Ik breng het masker aan met mijn vingers, en ik vind het maar een plakkerig gedoe; ik krijg het ook bijna niet van mijn handen afgewassen. Mijn gezicht ziet er zwaar glimmend uit, voelt plakkerig aan, maar ik voel ook wel direct een fris gevoel op mijn huid. Na een minuut of 5 voelt het masker erg strak aan. Het masker trekt, en ik kan met moeite spreken of enige mimiek op mijn gezicht laten zien. Ik laat het masker toch de volle 15 minuten zitten, inmiddels voelt het extreem strak aan, dus ik ben blij als het tijd is om het masker eraf te halen.

img_0268

Het verwijderen van het masker verloopt ook niet geheel vlekkeloos. Het masker laat zich in onderdelen van mijn gezicht afhalen, en ik moet daarna goed boenen om alle schilfers weg te krijgen. Met name in mijn wenkbrauwen heb ik flink moeten plukken om alle restanten weg te krijgen.

Als ik dan het masker verwijderd heb, en mijn gezicht de normale gezichtsverzorging gegeven heb, heb ik een zachtere huid dan ervoor, en een fris gereinigd gevoel. Helaas heb ik niet het gevoel alsof dit masker mijn huid een extra oppepper gegeven heeft. Dit had ik stiekem toch wel verwacht.

Mijn mening luidt :
Het limited edition tompouce peel-off face mask ziet er aan de buitenkant superleuk uit, en ik moet eerlijk toegeven dat ik daardoor ook hoge verwachtingen had, die helaas niet waargemaakt zijn. Waren mijn verwachtingen te hoog gespannen ? Ik denk het niet. In mijn optiek doet HEMA er dan ook goed aan dit masker als limited edition te houden. Ik vind het masker zelf namelijk niet van een onderscheidende kwaliteit. En uiteindelijk gaat het daar om (en niet om die leuke verpakking).

Het limited edition tompouce peel-off face mask kost € 1,75 en is verkrijgbaar bij HEMA.

 

10 gedachten over “Een HEMA tompouce als gezichtsmasker ?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.