Waarom Coco Chanel mij inspireert

Een van de vrouwen die mij heel erg inspireert is Coco Chanel. Niet alleen om haar mode maar vooral omdat ze deed wat ze wilde.

Gabrielle Bonheur (Coco) Chanel opende haar eerste winkel aan de Rue Cambon in Parijs in 1910. Chanel wordt beschouwd als de belangrijkste modeontwerper ooit. Ze maakte niet alleen naam met haar kleding, maar ook met de juwelen, handtassen, en parfums die zij ontwierp.

Coco Chanel was voor haar tijd erg vooruitstrevend en eigenzinnig, en veel van haar uitspraken zijn opgetekend. Hieronder een aantal van haar uitspraken, die tot op de dag van vandaag (voor mij in ieder geval) hout snijden.

cc12

 

cc13

cc11

cc1

cc9

cc8

cc5

cc4

cc3

cc2

Wie inspireert jou ? En wie vervult een voorbeeldfunctie in jouw leven ?

 

 

13 gedachten over “Waarom Coco Chanel mij inspireert

  1. Mooi. Toevallig was ik gisteren een nieuw luchtje aan het zoeken. Dat eindigt altijd bij een Chanel… Zij is absoluut inspirerend, haar levensverhaal ook.
    Wie vind ik inspirerend… Floortje Dessing bijvoorbeeld. Hoe zij telkens de waarde van simpele dingen in het leven voor het voetlicht weet te brengen vind ik prachtig.

    Like

  2. Ja, dat was een eigenwijze donder en ze zal het soms ongetwijfeld moeilijk hebben gehad, maar haar nalatenschap is groots! Ik heb niet echt inspiratiebronnen in het leven. Het zou een combinatie zijn van Lorelai Gilmore – lach niet – en Carly uit ATWT. Slaat nergens op, ik weet het.

    PS. Helemaal met je eens. Powervrouwen is een term waar ik de lachkriebels van krijg. Net als girlboss.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.