Zo makkelijk is het ontpitten van een granaatappel !

Koop jij, net als ik (deed) granaatappelpitjes altijd kant-en-klaar in een bakje ? En doe jij dat (net als ik) omdat je geen idee hebt hoe je een granaatappel moet ontpitten ? Lees dan snel verder !

Granaatappels zijn een van de gezondste soorten fruit op aarde. Ze bevatten veel verschillende heilzame plantaardige stoffen en veel studies hebben aangetoond dat het eten van granaatappelpitjes het risico op allerlei ziekten kan verkleinen. Mooi meegenomen, maar niet geheel onbelangrijk : ze smaken gewoon ook erg lekker.

img_0125

Ik kocht granaatappelpitjes dan ook regelmatig kant-en-klaar in een bakje (met een vorkje erbij). Tot ik onlangs eens nader stilstond bij de vraag waarom ik dat eigenlijk deed. Want niet alleen milieu-onvriendelijk, door die verpakkingsmaterialen, maar vast ook duurder.

Ik moest eerlijk bekennen dat dat kwam uit onwetendheid, ik wist simpelweg niet hoe ik die pitjes uit de granaatappel moest krijgen. Tijd voor een klein onderzoekje dus, en wat blijkt, het ontpitten van een granaatappel is supereenvoudig ! Je doet het zo :

img_0120

Rol de granaatappel een paar keer rond op een harde ondergrond. Snijd hem daarna doormidden.

img_0121

Hou het stuk fruit boven een kom. Sla nu met een houten lepel op de achterkant van de granaatappel terwijl je deze in je hand hebt. De pitten vallen als vanzelf uit de granaatappel.

img_0124img_0126

De witte vliezen die tussen de pitjes zitten, zijn niet lekker, en het kan zijn dat er wat meekomen. Om deze te verwijderen kun je de pitjes nog even voorzichtig in water spoelen. En dan, lekker oppeuzelen. Zo simpel als wat, dus.

img_0128

Je snapt, ik koop mijn granaatappelpitjes niet meer in een bakje, en ik eet ze nu nog vaker dan ooit. Ik eet granaatappelpitjes trouwens gewoon los, of in (fruit-)salades, en bij yoghurt en andere toetjes.

En jij, hoe eet jij granaatappelpitjes het liefst ?

 

4 gedachten over “Zo makkelijk is het ontpitten van een granaatappel !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.