Ik ga in retraite

Aangekomen op een kruispunt in mijn leven is het mijn intentie om eens goed, diep en eerlijk bij mezelf naar binnen te kijken en mijn ogen niet af te wenden voor dat wat naar boven komt. Ik ga in retraite.

Wat is een retraite ?
Op retraite gaan betekent letterlijk : je terugtrekken. Een retraite is een afzondering voor zelfonderzoek en geestelijke oefening. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een retraite niet perse iets religieus. Het doel van een retraite is om dichter bij jezelf te komen.

Waarom een retraite ?
In het dagelijks leven heb ik het druk, en heb (neem) ik vaak de tijd en de rust niet om bij mezelf stil te staan. Een retraite lijkt me het ideale middel om me inzicht te geven in het functioneren van mijn bewustzijn en daarmee in mijn emoties, denkpatronen en handelswijzen.

Hoe werkt een retraite ?
5 dagen lang ga ik even pas op de plaats maken en afstand nemen van mijn normale leventje. Ik trek me terug op een prachtige, inspirerende plek, ergens in de natuur. Geen verplichte praatjes, geen internet, geen televisie of werkafspraken, maar stilstaan, kijken, luisteren en ervaren wat er nu is. Niets meer en niets minder.

Wat verwacht ik van de retraite ?
Ik verwacht dat ik door de aandacht naar binnen te richten, meer bewust word van wat nu écht belangrijk is in mijn leven. Verder wil ik een aantal gedachten en gevoelens loslaten, en achterlaten op de retraitelocatie. Ik kijk er naar uit om die dingen daar achter te gaan laten, maar belangrijker nog : ik ben reuze benieuwd naar wat ik ga vinden !

Ben jij weleens in Retraite gegaan ?

4 gedachten over “Ik ga in retraite

  1. Lijkt me een goede manier om af te komen van de stress die sociale media soms met zich mee kan brengen. Veel succes! Xx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.