Een bestseller uit Engeland : Dr. PAWPAW Original Balm

Als ik in het buitenland ben, vind ik het altijd erg leuk om (voor mij) onbekende verzorgingsproducten aan te schaffen. Zo vond ik in Engeland ooit een tube Dr. PAWPAW Original Balm, een multifunctionele crème die je voor allerlei toepassingen kunt gebruiken.

Dit is wat Dr. PAWPAW zelf zegt over Dr. PAWPAW Original Balm :

IMG_9828

Dr. PAWPAW Original Balm kun je dus onder andere gebruiken ter verlichting van een geïrriteerde/droge huid, ter verzorging van lippen, nagels, en nagelriemen, maar ook om de haarpunten te verzorgen en pluizig haar tegen te gaan.

Dit zit er in qua ingrediënten :
* Petrolatum = vaseline.
* Olea Europoea (olive) Fruit Oil = olijfolie.
* Corica Papaya Fruit Extract = de pawpaw waar de naam naar verwijst. Pawpaw staat dus voor papaya, een vrucht die rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten, welke zorgen voor het verzorgen, voeden, verzachten en herstellen van een droge en strakke huid.
* Aloe Barbadensis Leaf Juice = Aloë Vera sap.

Dr. PAWPAW Original Balm is dus vrij van parabenen, parfum, siliconen, en andere chemische toevoegingen.

Dan de verpakking en de geur :
De balsem is geurloos, en de tube valt door de knalgele kleur natuurlijk wel op. Maar verder vind ik de verpakking er erg basic en zelfs een beetje goedkoop uitzien. Ik kan hier verder weinig spannends aan toevoegen.

En dan het belangrijkste, de werking :
Uit de tube komt een ietwat dikke substantie die ervoor zorgt dat je niet te snel teveel product uit de tube knijpt. De balsem smeert heel makkelijk uit, trekt snel in, dus geen vette plekken, en biedt bij droge plekjes direct verlichting. Je voelt meteen dat de huid zachter wordt, en het verzorgende effect is van vrij lange duur (2 à 3 uur). Overigens is de Dr. PAWPAW Original Balm niet alleen geurloos, maar ook zonder smaak (wel zo belangrijk te weten in het geval je ‘m als lippenbalsem wilt gaan gebruiken).

Mijn mening luidt :
Dr. PAWPAW Original Balm is heerlijk verzorgende crème, en in mijn optiek een echte “holy grail”. Het is een heel handig product dat iedereen eigenlijk standaard binnen handbereik zou moeten hebben in de tas, in het badkamerkastje, op het werk, of op de kaptafel. Het wordt hoog tijd dat deze balsem ook buiten Engeland makkelijk verkrijgbaar is !

9 gedachten over “Een bestseller uit Engeland : Dr. PAWPAW Original Balm

  1. Serieus nog nooit van gehoord maar klinkt super goed. Ik ga volgend jaar naar Londen dus mocht ik deze tube tegenkomen, ik neem hem zeker mee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.