Wedstrijdverslag Damloop by Night 2016

Prachtig versierde straten, knalharde opzwepende muziek, Zaanse Toppers, én een PR op de 5 Engelse Mijl (8 kilometer). Kijk mee naar mijn wedstrijdverslag van de Damloop by Night van afgelopen zaterdag.

Inschrijving
Al bij opening van de inschrijving had ik mij voor deze Run ingeschreven. Mijn deelnames vorig jaar en in 2014 (in het eerste jaar was de afstand 4 EM) waren mij namelijk zo goed bevallen, dat ik perse dit jaar ook weer mee wilde doen.

img_0082

Aankomst in Zaandam
Omdat Zaandam niet bij mij om de hoek ligt, ging ik er met de auto heen.  In de deelnemersinformatie werd aangeraden de auto op een P+R-locatie te parkeren, waarvandaan je op de gratis pendelbus kon overstappen naar het Dam tot Dam park, vlakbij de start. Goed geregeld dus !

Ik was ruim op tijd aanwezig in het start/finishgebied en er was bedrijvigheid alom. Het was leuk om al die deelnemers in hetzelfde running shirt te zien, en sommigen hadden zich extra uitgedost met verlichte versierselen. Ik had het rustig gehouden met wat glow-in-the-night armbandjes, en dito nagellak.

Er hing een positieve sfeer in dit gebied, er werd goede muziek gespeeld, en er waren voldoende toiletten voorzien. Ook niet geheel onbelangrijk, zo vlak voor de start. Ik vermaakte me er prima en voor ik het wist, was het al tijd om naar het startvak te gaan.

Warming-Up en Start
Er waren negen startvakken; op de borden bij de toegangsfuiken was duidelijk met kleuren en nummers aangegeven welke startnummers tot welk vak behoorden. Er werd er scherp op toegezien dat je ook daadwerkelijk in het juiste vak startte. Mijn startvak was paars. Maar voordat het startschot klonk, werd er eerst een opzwepende warming-up gegeven. Echt iedereen (inclusief ikzelf) deed enthousiast mee, dat is wel eens anders, hoor.

img_0098

Parcours
De Damloop by Night had een kleine versmalling, net voor de start. Ik heb hierdoor geen enkele last gehad van de andere deelnemers qua duwen/dringen/ellebogenwerk. De route loopt deels over het traditionele parcours van de 10 Engelse Mijl, zoals de Dam, Zuiddijk en finish op de Peperstraat. Anders zijn de kilometers door het waterrijke gebied rond de Voorzaan met als hoogtepunt de passage van Het Eiland. Onderweg was van alles te zien en te horen. Wat een gezelligheid in de Zaanse straatjes; al die bewoners die hun huizen zo mooi versierd hebben, de straten die zo mooi verlicht zijn, de geweldige muziek die overal gespeeld werd. En niet te vergeten al die kleine Zaankanters die langs het parcours stonden, ik heb nog nooit tijdens een run zoveel high fives gekregen. Het was fenomenaal, wat een Toppers zijn die Zaankanters; ik heb regelmatig kippenvel gehad. Erg speciaal om van alle kanten zo aangemoedigd te worden.

IMG_0116.jpg

Finish en Cooling-down
Vorig jaar was mijn eindtijd 52.43 en uiteraard ging ik voor een verbetering van deze tijd. Dat ik echter met een tijd van ruim 2 minuten minder zou finishen, had ik niet durven dromen. Zo’n mooi nieuw P.R. maakt deze Run nog specialer ! Direct na de finish kregen we een Sultana, een flesje Isostar, en onze medaille uitgereikt. Na de finishlijn was er ruimte genoeg om rustig uit te lopen. Heel erg fijn !

Overzicht kosten
* Inschrijfkosten : € 28,50. Voor dit bedrag krijg je o.a. een startnummer met naam, ASICS running shirt, tijdregistratie chip, en een medaille.
* Wordt er een goed doel gesteund : ja, voor de vierde keer op een rij is Right to Play het officiele goede doel van de Dam tot Damloop
* Parkeerkosten : € 0,00 – gratis parkeren
* Garderobekosten : € 0,00 – gratis en bewaakt

Conclusie
Als je zin hebt in een supergezellige, sfeervolle hardloopavond waarbij je van alle kanten aangemoedigd wordt, dan is de Damloop by Night zeker wat voor jou. Ik ben volgend jaar als het aan mij ligt zeker weer van de partij !

Doe jij weleens mee aan hardloopwedstrijden ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.