Ik deed mee aan de Leontien Ladies Run 2016 !

Omdat ik van nature niet sportief ben, doe ik gedurende het jaar stelselmatig mee aan hardloopwedstrijden. De fanatiekeling in mij wil niet afgaan tijdens zo’n race en dat zorgt ervoor dat ik in ieder geval geregeld train. Voor een leuke wedstrijd wil ik best een eindje rijden en zo komt het dat ik afgelopen zondag naar Rotterdam reed om mee te doen aan de Leontien Ladies Run.

Inschrijving
Al in februari 2016 had ik mij, bij opening van de inschrijving, voor deze Run ingeschreven. Je kon kiezen voor een lange route van ca. 10 km. en een korte route van ca. 7 km.; ik koos voor de laatste. Na betaling via ideal ontving ik per email een e-ticket waarmee ik op de dag van de Run mijn startnummer op kon halen.

Parkeren en Expo
Omdat Rotterdam niet bij mij om de hoek ligt, ging ik er met de auto heen. In de deelnemersinformatie werd aangegeven de auto in de omgeving van het start-/finishgebied te parkeren. Hier was inderdaad voldoende gelegenheid voor; zonder problemen vond ik een parkeerplaats in een van de zijstraten en het parkeren was gratis.
Ik was ruim op tijd aanwezig in het start/finishgebied en dat gaf de mogelijkheid eens goed rond te kijken en me op de race voor te bereiden. Er was een afgesloten terrein waar zich een Expo Area bevond; er hing een leuke sfeer in dit gebied. Er werd goede muziek gespeeld, er waren kraampjes waar je van alles kon kopen (van sportkleding tot sieraden, verse Lavazza-koffie, alcoholvrije wijn en Johnny Doodle). Tevens kon je hier je startnummer (ook die van de Leontien Radies Ride, een fietstourtocht voor vrouwen die tegelijkertijd gehouden werd) ophalen, en je tas achterlaten bij een bewaakte garderobe. Er waren voldoende toiletten voorzien. De Expo Area was op een plein waar een winkelcentrum zat, dus je kon als je dat wilde ook nog gebruik maken van de Horeca aldaar. Ik vermaakte me er prima en voor ik het wist, was het al tijd om naar de start te gaan.

img_9950
Leontien van Moorsel

Warming-Up en Start
Eerst gingen de wedstrijd- en prestatieloop van de 10 km. van start. Kort daarna was het de beurt voor de wedstrijd- en prestatieloop van de 7 km. Dat verliep wel wat rommelig, de spreker was niet goed te horen, en het was voor meerdere vrouwen niet duidelijk dat er eerst nóg een start van de 10 km. zou komen, voordat er met de 7 km. gestart zou worden. Er werd overigens geen gezamenlijke warming-up gegeven.

Parcours
De Leontien Ladies Run had een massastart, zonder vertragingen. Ik stond redelijk vooraan opgesteld, en heb geen enkele last gehad van de andere deelnemers qua duwen/dringen/ellebogenwerk. Hoewel het ‘s ochtend nog wat bewolkt was, scheen de zon inmiddels. Het was warm, maar er kwam wel af en toe een zuchtje wind. Vanaf het begin zat ik lekker in de race. De route voerde langs de Zevenhuizerplas, door een mooi natuurgebied met aan de noordzijde een vogelgebied en aan de oostzijde het strand van Nesselande met een gezellige boulevard. Op elk kilometerpunt stond een hek met een groot spandoek met een foto van Leontien daarop, en een aanmoediging. Tevens was er behoorlijk wat publiek aanwezig langs de route. Erg leuk om van alle kanten zo aangemoedigd te worden.

Behalve Leontien renden er nog wat Bekende Personen mee. Ik spotte Pikachu, de Hulk, Batman, en Superman !

img_9952

Finish
Ik finishte uiteindelijk met een tijd die zo’n 3 minuten lager was dan waar ik vantevoren voor ging. Ik heb dus een nieuw P.R. in zak ! Direct na de finish kregen we een bidon met heerlijk koud water, en onze medaille uitgereikt. Na de finishlijn was er ruimte genoeg om rustig uit te lopen. Heel erg fijn !

Cooling-down
Na het ophalen van mijn goodie bag haalde ik een blikje ijskoude Spa Rood bij een van de Horeca-gelegenheden en die heb ik heerlijk, met uitzicht op de Zevenhuizerplas opgedronken. Het was jammer dat ik geen zwemkleding bij me had; een duik in de Zevenhuizerplas zou wel een heerlijke verkoeling geweest zijn.

Overzicht kosten 

  • Inschrijfkosten : € 12,50. Voor dit bedrag krijg je een startnummer voorzien van voornaam, tijdregistratie chip, een medaille, en een goodie bag.
  • Wordt er een goed doel gesteund : ja, de Leontien Foundation
  • Parkeerkosten : € 0,00 – gratis parkeren
  • Garderobekosten : € 0,00 – gratis en bewaakt

Conclusie
De Leontien Ladies Run is een gezellige, goed geregelde Ladies Run. Als het past, ben ik volgend jaar weer van de partij !

Doe jij weleens mee aan hardloopwedstrijden ?

3 gedachten over “Ik deed mee aan de Leontien Ladies Run 2016 !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.