Garnier Micellair Reinigingswater, welke variant is beter : de roze of de witte

Hoewel ik super enthousiast ben over de roze variant van Garnier Micellair Reinigingswater, sta ik uiteraard altijd open voor alternatieven. Ik was dan ook heel benieuwd naar hun nieuwe variant : die voor langhoudende en waterproof make-up. Haalt deze mijn oog make up er nóg beter af ?

Dit zegt Garnier zelf over hun Micellair Reinigingswater :
Verander je reinigingsroutine – ontdek slim reinigen! Het Essentials Micellair Reinigingswater in Olie is verrijkt met micellen, reinigende oliën en ultra efficiënte arganolie. Het reinigt, verwijdert alle types make-up, zelfs waterproof, en kalmeert in één handeling. Schudden en aanbrengen op het gezicht met een wattenschijfje, zonder wrijven en spoelen. Geschikt voor alle huidtypes, zelfs een gevoelige huid.

Dit zit er in qua ingrediënten :
AQUA/WATER, CYCLOPENTASILOXANE, ISOHEXADECANE, ARGANIA SPINOSA OIL/ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, BENZYL ALCOHOL, BENZYL SALICYLATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, CI 60725/VIOLET 2, DECYL GLUCOSIDE, DIPOTASSIUM PHOSPHATE, DISODIUM EDTA, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, GERANIOL, HAEMATOCOCCUS PLUVIALIS/HAEMATOCOCCUS PLUVIALIS EXTRACT, HEXYLENE GLYCOL, LIMONENE, LINOLOOL, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE, POTASSIUM PSHOSPATE, SODIUM CHLORIDE, PARFUM/FRAGRANCE (F.I.L. B176670/1).

De verpakking en de geur :
de plastic fles ziet er vrij eenvoudig uit; hij is doorzichtig en heeft een witte klap dop. Je ziet zo dat het “het zusje” (of broertje) is van de andere varianten Micellair Reinigingswater. Het micellaire water ruikt kruidig maar toch fris. Ik kan hier verder weinig spannends aan toevoegen.

En dan het belangrijkste, de werking :
ik schud de fles even flink om de olie en het water goed te laten vermengen. Dan pak ik een wattenschijfje en knijp lichtjes in de fles. Het doseren gaat gemakkelijk, hoewel ik (net als bij de roze variant) wel uit moet kijken niet te hard te knijpen en uit te schieten. Ik heb twee wattenschijfjes met Garnier Micellair Reinigingswater nodig om mijn oogmake-up (bestaande uit oogschaduw, eyeliner, en waterproof mascara) te verwijderen. Dit gebeurt op een zachte wijze. Na gebruik voelt mijn huid comfortabel aan. En dat betekent wel wat omdat ik namelijk een behoorlijk gevoelige huid heb . Zelfs bij producten die voor de “gevoelige huid”  zijn komt het nogal eens voor dat ik als reactie tranende ogen, of een geïrriteerde/trekkerige huid krijg. Dat is hier absoluut niet het geval. Ook ben ik positief verrast dat deze variant geen vette, plakkerige waas achterlaat, zoals dat normaliter bij reinigers met olie wel het geval is.

Mijn mening luidt :
Garnier Micellair Reinigingswater maakt haar beloftes waar : het verwijdert snel en gemakkelijk mijn make-up, is niet plakkerig en irriteert mijn huid niet.  Toch denk ik niet dat ik een vaste gebruiker word van deze variant. En dat komt omdat ik ‘m niet beter vind werken dan de roze. Het effect van de toevoeging van de arganolie ontgaat mij eigenlijk volkomen, en voor mij is dan de extra handeling van het schudden een afknapper. Ik blijf dus bij mijn oude, vertrouwde roze variant !

garnier2

De Garnier Micellair Reinigingswater in Olie bevat 400ml., kost €6,49 en is te koop bij diverse drogisterijen en supermarkten.
De “roze” variant kost overigens € 6,45 voor 400 ml.

4 gedachten over “Garnier Micellair Reinigingswater, welke variant is beter : de roze of de witte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.