Verslag : Foodtruck festival Bumperkluiven

Breda heeft er een nieuw foodtruck festival bijgekregen : Bumperkluiven. Afgelopen weekend vond het plaats en ik was er ook bij. Benieuwd hoe ik het vond en wat ik at ? Lees hier mijn verslag !

bumperkluiven

BUMPERKLUIVEN
We waren er rond een uur of 7, en de eerste aanblik van het festival was erg positief. We zagen een oud-Hollandse zweefmolen, mooie lichtbolletjes en vlaggetjes, en een soort circustent. Er klonk leuke muziek, en het geheel deed sfeervol en knus aan. Het festivalterrein was al gezellig vol met hongerige mensen. Het viel mij op dat het publiek vrij divers was : van studenten tot grootouders met kleinkinderen, er kwamen allerlei verschillende mensen op af. Eerst maakten we een rondje over het terrein om te kijken wat voor aanbod er was. Er was genoeg variatie : de foodtrucks boden gerechten uit verschillende internationale keukens aan.

En toen… op naar de Foodtrucks ! We aten wat bij de volgende keukens :

Foodcar Broodje WAGYU
wagyu
In een stijlvolle truck met Boretti-apparatuur werden Wagyu-burgers (Japans rundvlees) klaargemaakt. Het rook er heerlijk, en er stond een grote rij bij Foodcar. Vast een goed teken. We besloten aan te sluiten en ons eetfestijn te starten met de truffelburger. Hij smaakte heerlijk; het vlees had een volle verfijnde smaak. Het was het wachten meer dan waard geweest !

BBQ
IMG_9213
Daarna door naar El Hambre die aanwezig was met een 5 meter lange BBQ smoker; een indrukwekkend apparaat. We bestelden hier een broodje pulled pork en een portie spareribs. De spareribs waren heerlijk mals en perfect gaar. Je kon het vlees bijna van de botten zuigen, en de saus was zo stroperig dat deze aan je vingers bleef plakken. Het broodje pulled pork was helaas een beetje te droog naar mijn smaak.

HUPSATÉ
IMG_9238
We hadden nog een klein gaatje over en besloten een wrap kipsaté te gaan halen bij Hupsaté. Hupsaté pretendeert na jarenlang zoeken naar de perfecte saté het allerbeste recept gevonden te hebben. Nou ik kan je zeggen, hun wrap kipsaté was inderdaad de lekkerste die ik ooit gegeten had.

En toen hadden we ons buikje meer dan rond gegeten …

Bitter & Real COFFEE TRUCK
IMG_9251
Bij DE SUPERSUSTAINABLE ELECTRIC Citroën HY COFFEE BAR van BITTER & REAL bestelden we een perfect gezette cappuccino en espresso als nagerecht. Even lekker uitbuiken en mensen kijken. Een perfecte afsluiter van een geslaagd Bumperkluiven. Volgend jaar weer !

Ben jij wel eens op een Foodtruck festival geweest ?

2 gedachten over “Verslag : Foodtruck festival Bumperkluiven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.