Zijn jouw voeten eigenlijk wel zomerklaar ?

Nu de tijd weer is aangebroken voor open schoentjes of slippers valt het mij op dat er toch vrij veel mensen onverzorgde voeten hebben. Regelmatig zie ik harde hielen of randen eelt, om nog maar te zwijgen over vieze te lange nagels. En dat terwijl het een kleine moeite is om je voeten weer zomerklaar te maken.

Wassen en scrubben

Neem allereerst een lekker voetenbadje. Doe wat badzout of een bruistablet voor je voeten in een teiltje lauwwarm water en laat je voeten een minuut of tien weken. Srub vervolgens je voeten en geef jezelf een direct een kleine massage. Vergeet de huid tussen je tenen en je hielen vooral niet ! Na het scrubben spoel je je voeten goed af en droog je ze grondig af.

Eelt en ruwe huid verwijderen

Omdat je huid na het voetenbadje lekker zacht is laat eelt zich gemakkelijker verwijderen. Gebruik hiervoor een puimsteentje of een eeltvijl, die je voor weinig bij de drogist aan kunt schaffen. Verwijder het eelt wel met beleid; er moet namelijk wel wat eelt op je voeten blijven zitten. Spoel je voeten nogmaals goed af en droog ze. Smeer ze daarna in met een lekkere voedende creme; je zult merken dat je voetjes poezelig zacht zijn.

Nagels knippen en vijlen

Natuurlijk zorg je ervoor dat je teennagels netjes kort (niet té kort) en recht zijn. Eventueel duw je je nagelriemen terug met een bokkenpootje.

Verzorgen

Nu je voeten schoon, zacht en eeltvrij zijn, is het tijd om je voeten in te crèmen met een verzorgende, verzachtende crème. Dit hoeft overigens niet perse een voetencrème te zijn.

Lakken

Natuurlijk geef je je nagels een mooi fleurig zomers kleurtje. En als je niet van nagellak houdt, polijst ze dan. Verzorgde nagels zien er aantrekkelijk uit in open schoentjes.

Zijn jouw voeten al klaar voor de zomer ?

3 gedachten over “Zijn jouw voeten eigenlijk wel zomerklaar ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.