5 dingen die ik sowieso in Parijs ga doen !

Zoals Audrey Hepburn al zei in Sabrina (ken je klassiekers…) : Paris is always a good idea. Hoewel het nog even duurt voor ik weer een paar dagen naar mijn geliefde stad ga, ben ik al druk aan het bedenken wat ik allemaal wil gaan doen. Wat in ieder geval al op mijn lijstje staat zijn de volgende dingen :

Shoppen in Marais
p1
Shoppen in Parijs betekent mode, parfums, delicatessen en andere luxeartikelen. In de Marais vind je bijzondere winkels, waar de Franse dames hun kantooroutfit kopen en ook heren alles van hun gading vinden. Prachtige kunstnijverheidsproducten, cosmetica, en een overvloed aan cafés en terrasjes maken het aanbod in de Marais compleet.

Mooi uitzicht
p5
Een goede view van boven mag natuurlijk niet ontbreken bij een city trip. Vanaf het bovenste platform van de Eiffeltoren, op 274 m hoogte, reikt je blik op heldere dagen ver over Parijs uit. En laat hier nou ook nét een champagne bar zitten. Een perfecte combinatie als je het mij zo vraagt : de Eiffeltoren, hét symbool van de stad, en champagne, mijn favoriete drankje dat bij een feestelijke gebeurtenis (en Frankrijk) past.

Verstilde schoonheid op een begraafplaats
p3
Een perfecte plek om even bij te komen van de drukte van de stad lijkt mij Père Lachaise. Met zijn oppervlakte van 44 ha, 12.000 bomen en 1,5 miljoen graven is dit de grootste en vanwege de voor een deel pompeuze grafmonumenten spectaculairste Parijs begraafplaats. Tussen grafmonumenten voor beroemde dichters, schilders en musici midden in de natuur nadenken en ontspannen. Ik verheug me er nu al op !

Struinen in Saint-Germain-des-Prés
p4
Een woonwijk aan de linkeroever van de Seine welke na WO II een verzamelpunt werd van culturele evenementen en belevenissen. In de cafeetjes en brasserieën vertoefden de grote filosofen, artiesten en cineasten van destijds, zoals Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, en Juliette Gréco. De laatste jaren heeft het culturele aspect moeten wijken voor de meer commercieel gerichte winkels, antiekzaken en boetieks. Le Bon Marché (het charmantste warenhuis van Parijs) is hier bijvoorbeeld gevestigd, net als Diptique en Ladurée. Bij deze laatste ga ik zeker genieten van een potje Marie Antoinette thee en een Saint-Honoré Rose Framboise-taartje.

Het Louvre
p6
Een beetje cultuur moet natuurlijk ook onderdeel zijn van een citytrip en hier lijkt mij ’s werelds best bezochte museum ideaal voor. Ik heb begrepen dat er zo’n 35.000 werken tentoongesteld staan, en dat je zo’n 17 km af moet leggen om alles te bekijken. Nou ben ik dat niet van plan (so little time, so much to do), maar ik zou het wel leuk vinden om tenminste de Mona Lisa of de Venus van Milo van dichtbij te mogen aanschouwen.

Heb jij nog leuke suggesties voor mijn volgende bezoek aan Parijs ? Laat het me weten bij de reacties!

 

6 gedachten over “5 dingen die ik sowieso in Parijs ga doen !

  1. Wauwie je gaat wel naar een paar plaatsen waar je niet zomaar zou komen wanneer je in Parijs bent. Ik doe meestal de standaard tour en dat heb ik al 4-5 keer volgehouden. De volgende keer ga ik ook naar andere plaatsen!

    Like

      1. We hebben dat een aantal jaren geleden ontdekt en vinden het eens iets leuk en iets anders dan wat je normaal bezoekt.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.