Eye Make-Up Remover van de Lidl (Cien), is het wat ?

Vorige week ging ik naar de Lidl met een missie : ik had namelijk zulke enthousiaste verhalen gelezen over de Cien Eye Make-Up Remover dat ik ‘m zelf ook wilde uitproberen.

Dit zegt Cien/Lidl zelf over hun Eye Make-Up Remover :
oogmake-up reiniger met lotusbloem & zijde. Huid- en oogverdraagzaamheid zijn oftalmologisch en dermatologisch getest.

Dit zit er in qua ingrediënten :
Aqua, Glycerin, PEG-7 Glyceryl Cocoate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Poloxamer 184, Polysorbate 20, Allantoin, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Parfum, Hydrolyzed Silk, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Citric Acid, Lactic Acid

Cien Eye Make-Up Remover is dus zonder alcohol, zonder parabenen, en zonder siliconen.

De verpakking en de geur :
de groene plastic fles ziet er vrij eenvoudig uit; hij is doorzichtig en heeft een witte klapdop waarop een sticker staat die de werking van de verpakking uitlegt. De Make-Up remover ruikt heerlijk fris.

cien4

En dan het belangrijkste, de werking :
ik pak een wattenschijfje, leg deze plat op de doseerdop en druk het langzaam naar beneden. Het doseren gaat gemakkelijk; 1x drukken en ik heb precies genoeg aan product op mijn wattenschijfje. Het is echt “easy to dispense”. Ik heb twee wattenschijfjes met Cien Eye Make-Up Remover nodig om mijn oogmake-up (bestaande uit oogschaduw, eyeliner, en waterproof mascara) te verwijderen. Dit gebeurt op een zachte wijze. Na gebruik voelt mijn huid comfortabel aan. En dat betekent wel wat omdat ik namelijk een behoorlijk gevoelige huid heb . Zelfs bij producten die voor de “gevoelige huid”  zijn komt het nogal eens voor dat ik als reactie tranende ogen, of een geïrriteerde/trekkerige huid krijg. Dat is hier absoluut niet het geval.

Mijn mening luidt :
Cien Eye Make-Up Remover verwijdert snel en gemakkelijk mijn make-up, is niet plakkerig en irriteert mijn huid niet. Een prima product voor een prima prijsje en ik zal vaker naar de Lidl gaan om deze fles te halen. En als ik er dan toch ben, dan kan ik natuurlijk ook gelijk wat boodschappen doen ….

Ik kocht de Cien Eye Make-Up Remover (150 ml.) voor  € 1,15 bij de Lidl.

7 gedachten over “Eye Make-Up Remover van de Lidl (Cien), is het wat ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.