Hoe je grijs worden voorkomt

Grijs haar (en dan in de egale variant) vind ik prachtig, maar een peper-en-zout-kleurig kapsel of uitgroei met hier een daar een grijze haar, nee, niet dat vind ik niet flatteus. Daarom houd ik mijn uitgroei goed in de gaten en kleur ik mijn haar regelmatig. Maar hoe komt het nou eigenlijk dat je grijs haar krijgt ? En belangrijker nog, is er wat aan te doen ?

Hoe kom je eigenlijk aan grijs haar ?

 • Er kan natuurlijk altijd sprake zijn van een onderliggende ziekte, maar in het algemeen is grijs worden genetisch bepaald. Als je ouders vroeg grijs geworden zijn, dan is de kans groot dat dat ook bij jou zo zal zijn. Naast erfelijkheid speelt ook je leeftijd een rol : naarmate je ouder wordt, gaan je haren minder pigment produceren. Grijs haar wordt overigens niet door stress veroorzaakt.

Hoe voorkom je dat je grijs wordt ?
Helaas, doordat er sprake is van genetisch bepaald zijn, is grijs worden niet te voorkomen. Je kunt het echter wel vertragen.

 • Eet gezond. Als je lichaam alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft, blijft je haar ook gezond en zul je minder snel grijs worden. Neem eventueel voedingssupplementen ter aanvulling.
 • Vermijd haarproducten die vol chemicaliën zitten; gebruik producten die zo natuurlijk mogelijk zijn.
 • Ook je haar met te heet water wassen en het nadien te heet stylen/föhnen is slecht voor de conditie van je haar.
 • Masseer je hoofdhuid regelmatig met amandelolie. Dit verbetert de bloeddoorstroming naar het haar en geeft het tegelijkertijd extra voedingsstoffen.

En als je snel resultaat wilt ?

 • Gebruik dan haarmascara, kleurshampoos, of verf je haar. Maar alsjeblieft, houd wel in de gaten of je uitgroei ziet, en zo ja, werk dit dan bij. Niets zo arremoedig als onverzorgde uitgroei.

Hoe grijs ben jij ? En laat je dit aan iedereen zien, of camoufleer je dit ? Laat het me weten in de comments !

13 gedachten over “Hoe je grijs worden voorkomt

 1. Mijn kapper geeft highlights. Nu is het grijs met donker- en lichtblond. Dan heb ik niet zo’n grijze uitgroei en vallen je grijze pieken nauwelijks meer op. Ik vind het ook niet zo erg, dat grijs (niet als je boven de 40 bent). Ik vind het mooi als je aan een lichaam kunt zien dat het leeft ❤

  Like

 2. Mijn ouders werden beide vroeg grijs, dus dat zal bij mij ook wel gebeuren. Mijn moeder verft het volgens mij al sinds mijn geboorte, haha!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.