Wat ik geleerd heb na 3 maanden bloggen

Hoewel het voor mij inmiddels de gewoonste zaak van de wereld is om met mijn blog bezig te zijn, is ‘ie pas een maand of 3 online. Toch heb ik al best wel wat geleerd in de afgelopen tijd. Tijd daarom voor een korte reflectie :

Bloggen kost tijd

  • Ik begrijp inmiddels heel goed dat bloggen een Fulltime-baan kan zijn. Een blogpost leest misschien makkelijk weg, maar vaak zit er uren aan werk in.
  • Ik post dan wel niet iedere dag, maar ik ben wel iedere dag met mijn blog bezig. Soms is dat maar een kwartiertje mails lezen of foto’s maken, een andere keer ben ik wel 3 uur lang bezig met het schrijven van artikelen.

Bloggen is leerzaam

  • Ik dacht altijd makkelijk en leuk te kunnen schrijven, maar een privé mailtje is toch wel even wat anders dan een blogpost. Inmiddels heb ik wat meer routine opgedaan, en zijn mijn schrijfskills zeker al een beetje verbeterd.
  • Ik merk dat ik mijn mening steeds beter leer onderbouwen. Niet alleen op papier, maar ook in de “echte wereld”.

Uit mijn comfort zone stappen

  • Behalve leuk creatief schrijven draait een blog ook om de onzichtbare, technische, kant. En laat dat nou net niet mijn ding zijn. Maar omdat die onzichtbare kant misschien nog wel het belangrijkste is, moet ik mezelf ook hierin verdiepen. Het geeft mij best een kick dat het mij gelukt is helemaal zelf zaken als lay-out, internetprovider, of Bloglovin uit te zoeken.
  • Soms is het best eng om een blog te publiceren. Bijvoorbeeld als ik me kwetsbaar maak om over een bepaald onderwerp te schrijven, of als ik met mijn gezicht in beeld sta. Door dit gewoon te doen overwin ik mijn onzekerheid op dat gebied.

Planning is key !

  • Behalve tijd en energie vergt het ook een hele planning om het voor elkaar te krijgen om 3x in de week (woensdag, vrijdag en zondag) een blogpost te kunnen plaatsen.
  • Ik plan één week vooruit, en probeer minstens twee weken vooruit te werken. dit geeft mij rust en ik kan me zodoende een dagje vrij of inspiratieloos zijn, permitteren.

Bloggen geeft positiviteit en plezier

  • Bloggen is een leuke hobby waar ik inmiddels aardig wat uren aan besteed. Ik merk heel duidelijk dat hoe meer ik investeer in mijn blog, hoe meer ik ervoor terugkrijg. Dan doel ik bijvoorbeeld op inspiratie, het ontwikkelen van mijn schrijfstijl, of reacties van mijn lezers. En dat geeft weer energie !
  • Door mijn blog heb ik al een hoop lieve mensen leren kenen, en de blogwereld begint zo al een eigen wereldje voor me te worden.

Maar het allerbelangrijkste wat ik geleerd heb is dat bloggen gewoon hartstikke leuk is en dat ik het nu al niet meer zou willen missen ! Ik vind het erg leuk om te zien hoe mijn blog met mij meegroeit.

Wat heb jij geleerd van bloggen ? Of van mijn blog ? Laat het me weten in de reacties !

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.