Mijn Marktplaats-ergernissen

De laatste tijd ben ik weer behoorlijk actief op Marktplaats; ik plaats regelmatig advertenties van te klein geworden merkkleding van mijn dochter en van mezelf. En hoewel ik gelukkig nog steeds veel goede ervaringen met Marktplaats heb, kan ik me soms ook erg irriteren aan de wijze waarop sommige potentiële kopers zich gedragen op dit medium. Hieronder dan ook, om even stoom af te blazen, mijn lijst van recente Marktplaats-ergernissen :

 • Mensen die, als na veel over en weer mailen de koop in principe rond is, vervolgens niet betalen en ook nooit meer iets van zich laten horen.
 • Smeekmails met het verzoek om de koopwaar voor een fractie van de waarde te verkopen want tja, diegene heeft geen geld en geen kleding, en… blablabla.
 • Mails met daarin commando’s als : “prijs?”, of “5 euro”.
 • Kopers die op een gemaakte afspraak voor een dag/tijd om spullen op te komen halen, vervolgens uuuren te vroeg, of te laat, of zelfs helemaal niet op komen dagen.
 • De melding krijgen dat er betaald is via internet bankieren, maar na 2 weken is dat geld nog niet op mijn rekening bijgeschreven.
 • Dingen reserveren voor mensen die ineens van alles afzien terwijl ze een paar uur daarvoor nog mailden dat ze de goederen “dolgraag” wilden hebben.
 • Via e-mail een prijs afspreken en dat die mensen als ze langs komen om die spullen te komen halen, ineens gaan lopen afdingen.
 • Spotbiedingen. Need I say more ?
 • Mensen die de advertentie niet goed lezen en vragen gaan stellen over dingen die gewoon in de tekst staan.
 • Potentiële kopers waar je extra moeite voor doet (bijvoorbeeld precieze maten doorgeven, aanvullende informatie opzoeken, goederen reserveren, akkoord gaan met latere betaling i.v.m. salaris pas volgende week gestort) en waar je vervolgens niets meer van hoort.
 • Een bod krijgen van mensen die vervolgens niet reageren op mijn mailtjes dat hun bod akkoord is.
 • Mensen die met een paar centjes gaan overbieden. Een bod van € 5,- wordt overboden door een bod van € 5,10 en vervolgens komt er dan een bod van € 5,15, etc. etc.
 • Als de eerste mailtjes steeds binnen een paar minuten teruggestuurd worden vanuit de kant van de koper en dan, als het erop aankomt, er ineens complete radio stilte heerst. Meestal gebeurt dat, heel vreemd, na het doorgeven van het bankrekeningnummer waarop het geld overgemaakt kan worden

Zo, dat lucht op ! Nu ik alle frustraties op heb geschreven, ga ik weer rustig wat advertenties plaatsen, hahaha.

Ben jij ook actief op Marktplaats ? En herken jij bovenstaande ? Of heb je nog ergernissen die mijn lijstje mooi aanvullen ? Laat het me weten in de comments !

5 gedachten over “Mijn Marktplaats-ergernissen

 1. Heel herkenbaar! Ooit kwam iemand niet opdagen, maar kwam wel met een nieuw bod toen ik t artikel 2 weken later opnieuw plaatste. Reageerde nooit, maar bod bleef staan waardoor hij de verkoop saboteerde. Apparaat dus niet verkocht. Vreselijk! Of een kinderpyama van 3 euro na overeenkomst op moeten sturen terwijl je 5x aangeeft dat het ‘ophalen’ is. Zucht… Via fb werkt het tegenwoordig veel beter 😊

  Like

  1. Vreselijk, toch ? Ik ben dan sinds kort weer actief bezig na een tijd niets met MP gedaan te hebben, maar het lijkt wel erger dan ooit (of ik heb alle negatieve ervaringen van “vroeger” weggeblokt, dat kan ook natuurlijk 🙂 )

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.