Boekrecensie “Wie krijgt Fluffy ?”

Op een dag besluit mode-expert Annie Curtis te gaan scheiden van haar ontrouwe huisman/echtgenoot, wannabe-rockstar Mark. Het verloopt allemaal heel beschaafd tot Mark de voogdij opeist over Fluffy, hun onooglijke bastaardhond. Annie is woedend. Mark mag haar studio in Islington hebben, haar Audi, en haar originele, gesigneerde Banksy, maar niet haar geliefde hondje. De dure handschoenen gaan uit en Annie en Mark vliegen elkaar bij de rechtbank in de haren over een hond die hen ooit samenbracht. Maar van wie is Fluffy nou eigenlijk? Hoe is Annie aan hem gekomen? En wat is belangrijker voor haar: haar hond of haar huwelijk?

Als je denkt dat dit boek alleen maar over Fluffy gaat, dan kom je bedrogen uit. Ik kan me voorstellen hoor, dat iemand die indruk heeft. Op de voorkant van het boek prijkt immers een foto van Fluffy, en op de achterflap staat specifiek vermeld dat hondenliefhebbers dit boek zeker moeten lezen.

Ik zal je eerlijk zeggen, ik vond het hondengehalte in dit boek behoorlijk tegenvallen (en dat zeg ik als niet-hondenliefhebber). Het is in mijn optiek meer een chicklit dat het verhaal vertelt over hoe Annie de scheiding met Mark doorstaat. Uiteraard zijn er Fluffy-momenten, maar het is geen boek dat louter en alleen over een hond gaat. Ik kan ‘m dan ook zeker aanraden voor niet-hondenliefhebbers. Het is een heerlijk luchtig boek met een lach en een traan dat ik in één ruk uitlas.

Een aanrader als je houdt van leuke, ongecompliceerde chicklit !

Wie krijgt Fluffy?
Oorspronkelijke titel: Who gets Fluffy? (vertaling door Karina Zegers de Beijl)
Judith Summers
Aantal pagina’s: 382
ISBN 9789044336757
The House of Books, Vianen/Antwerpen (2009)

 

2 gedachten over “Boekrecensie “Wie krijgt Fluffy ?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.