5 leuke weetjes over Chanel N° 5

Het is nog steeds één van de best verkochte parfums ter wereld, en Marilyn Monroe beweerde ooit dat ze in bed niets anders droeg dan dit.
Ik heb het natuurlijk over Chanel N°5.

Als Chanel-fan kan deze geur niet in mijn collectie ontbreken. En hoewel N°5 zeker niet mijn lijf geur te noemen is, en ik stiekem ook wel lekkerder geuren weet, vind ik de fles iconisch en heeft deze een vaste plek op mijn kaptafel.

Vandaag heb ik 5 leuke weetjes over deze geur, want zoals alles bij Chanel, hangt ook hier een keur aan symboliek en verhalen aan vast :

  1. Gabrielle Bonheur “Coco” Chanel besloot op een gegeven moment dat haar modehuis, waar ze al naam mee had gemaakt, ook een eigen parfum moest hebben. Ernest Beaux ontwikkelde voor haar twee reeksen van parfums – de ene was genummerd van 1 tot 5 en de andere van 20 tot 24. Zonder aarzelen koos Chanel voor het vijfde parfum. Dit nieuwe parfum werd op de markt gebracht in 1921, op de vijfde dag van de vijfde maand. Dit omdat Chanel in het geluk van het getal 5 geloofde.
    N5_
  2. N°5 was het eerste kunstmatige parfum dat vrouwen niet naar bloemen deed ruiken. Chanel zei daarover: “een vrouw moet ruiken als een vrouw en niet als een roos.”N5__
  3. De verpakking bestaat uit een eenvoudige, vierkante flacon, identiek aan de plattegrond van de Place Vendôme in Parijs (aan dit plein is het Hôtel Ritz gelegen alwaar Coco Chanel woonde en in 1971 overleed). De flacon is bewust eenvoudig gehouden zodat de aandacht op de geur gevestigd blijft.N5___
  4. Elke fles wordt met de hand gesealed met baudruchage (fijne katoendraden) en voorzien van een hete was stempel met het Chanel logo.
  5. Vandaag de dag wordt er wereldwijd iedere dertig seconden een fles Chanel N°5 verkocht.

Wist jij bovengenoemde feitjes al ? En wat vind jij van deze geur ? Laat het me weten in de comments !

2 gedachten over “5 leuke weetjes over Chanel N° 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.