Review Bioderma Sensibio H2O Micellair Water

Het is de holy grail onder beauty liefhebbers, en het is zo’n beetje een van de meest besproken cleansers in beautyland. Ik heb het natuurlijk over Bioderma Sensibio H2O solution micellaire.

Toen ik tijdens een weekendje weg erachter kwam dat ik mijn oogkamer-up remover was vergeten in te pakken ging ik naar de drogist waar ik op een kleinverpakking Bioderma Sensibio H2O solution micellaire stuitte. Ik besloot het toch maar eens aan te schaffen om zelf te bepalen of dit wonderwater echt zo goed is als iedereen zegt.

Dit zegt Bioderma zelf over hun Sensibio H2O solution micellaire :
Een verzachtend en kalmerend micellair water dat de gevoelige huid snel reinigt zonder irritatie te veroorzaken. – Reinigt, verwijdert make-up en kalmeert de huid in één beweging – U hoeft niet na te spoelen met water, perfect voor een snelle reiniging eender waar u bent (ook op vakantie) – Geformuleerd zonder alcohol en parfum, om een optimale tolerantie voor de meest gevoelige huiden te garanderen.

Dit zit er in qua ingrediënten :
WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE.

Bioderma Sensibio H2O Micellair Water is zonder parfum, zonder alcohol, zonder parabenen, en is hypoallergeen.

De verpakking en de geur :
de plastic fles ziet er vrij eenvoudig uit; hij is doorzichtig en heeft een roze klapdop. Het micellaire water is geurloos. Ik kan hier verder weinig spannends aan toevoegen.

En dan het belangrijkste, de werking :
ik pak een wattenschijfje en knijp lichtjes in de fles. Het doseren gaat gemakkelijk; ik schiet niet uit en ik kan precies genoeg aan product op mijn wattenschijfje doen. Ik heb twee wattenschijfjes met Bioderma Sensibio H2O Micellair Water nodig om mijn oogmake-up (bestaande uit oogschaduw, eyeliner, en waterproof mascara) te verwijderen. Dit gebeurt op een zachte wijze. Na gebruik voelt mijn huid comfortabel aan. En dat betekent wel wat omdat ik namelijk een behoorlijk gevoelige huid heb . Zelfs bij producten die voor de “gevoelige huid”  zijn komt het nogal eens voor dat ik als reactie tranende ogen, of een geïrriteerde/trekkerige huid krijg. Dat is hier absoluut niet het geval.

Mijn mening luidt :
Bioderma Sensibio H2O Micellair Water maakt haar beloftes waar : het verwijdert snel en gemakkelijk mijn make-up, is niet plakkerig en irriteert mijn huid niet.  Toch denk ik niet dat ik een vaste gebruiker word van dit wonderwater. En dat komt simpelweg door de prijs. Ik weiger namelijk veel geld neer te leggen voor een reiniger; dat geld steek ik liever in een verzorgend product. Hoewel ik het echt een goed product vind, denk ik eerlijk gezegd ook dat er goedkopere alternatieven zijn die in de buurt komen of zelfs even goed zijn als dit wonderwater. 

Ik kocht de Bioderma Sensibio H2O solution micellaire (100 ml.) voor  €4,99 in een apotheek in Rome. 

 

 

7 gedachten over “Review Bioderma Sensibio H2O Micellair Water

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.