Zo zie je er weer stralend uit na een doorwaakte nacht !

Afgelopen week was me ’t weekje wel : ik had een feestje, dochterlief ging telkens veeel te laat naar bed, ik lag iedere avond net iets te lang ’s avonds te Netflixen, en ook piekerde ik een nacht te veel, waardoor ik het ‘s ochtends licht zag worden. Kortom : ik sliep veel te weinig. En dat zie ik gelijk terug in mijn huid en ogen. Ik zie er witter uit, mijn ogen zijn kleiner, en de kleur van mijn oogwit is niet meer wit te noemen. Om toch een beetje toonbaar voor de dag te komen deel ik hierbij mjin tips & tricks om er stralend uit te zien na een doorwaakte nacht (of twee, of drie) :

  • De allerbelangrijkste tip is : accepteer het. Ja, je bent moe en ja, je wilt slapen. Maar nee, het kan niet, je kunt niet terug naar bed; de plicht roept. Het is allemaal balen, maar het is niet anders. Stap uit bed, recht je rug, en let erop dat je je ogen bewust wat meer open zet, en je wenkbrauwen niet fronst. Een open blik en een goede houding bepalen je wakkere uitstraling voor een heel groot deel. En verder : Smile like you slept the full 8 hours.
  • Stap onder de douche en was de vermoeidheid weg. Gebruik een frisse douchegel, was je haren, en gebruik voor je gezicht een milde scrub als boost.
  • Om de puffyness van je wallen te doen verminderen, verkoel je ze even. Dat kan door kant-en-klare oogpads te gebruiken, maar je kunt ook een watje gedrenkt in kamillethee, of een schijfje komkommer even kort op je oogleden leggen. Dat heeft hetzelfde effect.
  • Omdat minder slaap je er wat bleker dan normaal uit laat zien, is het belangrijk wat kleur aan te brengen. Wallen en kringen vallen hierdoor ook wat minder op. Gebruik concealer en een getinte dagcrème, foundation of BB/CC-cream als basis. Breng highlighter aan om wat glans en een wakker effect te creëren.
  • Qua oogmake-up laat je je vermoeide “onder-ogen” met rust. Alleen op de bovenste wimpers (en pas wanneer de eerste laag is opgedroogd) breng je een extra laag mascara aan. Hierdoor trek je de aandacht naar je wimpers, en het creëert tevens een open blik.
  • Houd de make-up verder zo rustig mogelijk. Gebruik voor je mond een zachte lipstick met een roze kleur. Roze geeft namelijk een frisse uitstraling.

Er goed uitzien is je goed voelen. Misschien dat het niet al je vermoeidheid weghaalt, maar wel een stukje. Drink wat meer dan normaal (WATER, geen koffie, alcohol, of energy drinks) om de afvalstoffen af te voeren, en doe een tandje rustiger aan. En vanavond heb je hopelijk weer een goede nachtrust. Want uiteindelijk doet een nacht goed slapen je er beter uitzien dan welk trucje dan ook.

Wat doe jij om er stralender uit te zien dan dat je je daadwerkelijk voelt ? Ik ben benieuwd of jij nog goede tips & tricks uit eigen ervaring toe te voegen hebt aan deze lijst. Laat het me weten in de reacties !

 

 

8 gedachten over “Zo zie je er weer stralend uit na een doorwaakte nacht !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.