Waarom ik niet zonder wattenstaafjes kan

Wattenstaafjes, het zijn maar simpele stokjes met twee bolletjes katoen aan ieder uiteinde. Toch zijn ze echt onmisbaar in mijn dagelijkse beautyroutine. Vandaag heb ik een leuk overzichtje voor je waar ik ze allemaal voor gebruik :

 • Lippenstift uitlepelen
  Op die manier kan ik tot op de bodem van de stick komen en tot op de laatste restjes van mijn kleur genieten. Het is merkafhankelijk, maar soms is er echt sprake van een kwart lipstick dat ik op die manier nog kan gebruiken.
 • Make up bijwerken
  Oogpotlood, maar ook mascara vlekken of uitgeschoten lipstick werk ik makkelijk bij nadat ik het wattenstaafje even in de make-upremover heb gedipt.
 • Nagellak uitschieters wegwerken
  Met mijn rechterhand lukt het nog wel om foutloos te lakken, maar met mijn linkerhand tril ik toch nog wel eens en komt er regelmatig nagellak op mijn vinger terecht. Die uitschieters verwijder ik vrij eenvoudig door het wattenstaafje even in de nagellakremover te dopen en vervolgens over de uitschieter te gaan.
 • Als spateltje
  Eerlijk gezegd gebruik ik liever tubes crème. Ik vind het er namelijk niet hygiënischer op worden om telkens met een vinger in een pot te gaan. Maar soms is een pot onontkoombaar, en dan gebruik ik standaard een wattenstaafje om de crème uit de pot te halen.
 • Parfum
  Bij gebrek aan een travel-size verstuiver wil ik nog wel eens voor een quick fix (bijvoorbeeld voor na het sporten) wat parfum op de katoenen bolletjes van het wattenstaafje spuiten en in wat aluminiumfolie verpakken en meenemen. Als ik me dan even op wil frissen, haal ik het staafje simpelweg langs mijn polsen, nek, en andere plekken. Lekker makkelijk; geen gedoe, en geen gezeul met een grote fles parfum.
 • Als applicator voor oogschaduw
  Dit spreekt voor zich. En in uiterste gevallen van nood wil ik ook nog wel eens mijn wenkbrauwen op die manier bijtekenen. Wel opletten trouwens dat je hiervoor een matte oogschaduw gebruikt.
 • Oren schoonmaken
  Ik denk dat iedereen hier wel wattenstaafjes voor gebruikt. Wist je dat wattenstaafjes ook heel ideaal zijn om je oren mee droog te maken ? Het is nog wel eens lastig om overal te komen met een handdoek; met een wattenstaafje lukt dat veel makkelijker. Kijk wel uit dat je met het wattenstaafje niet ín je oor gaat !
 • Vuiltjes in ooghoek
  Als lens- en oogmake-up drager kan ik niet eenvoudig met mijn vingers in mijn ogen zitten wrijven. Een wattenstaafje biedt uitkomt in het geval van een vuiltje in mijn ooghoek.
 • Maar ook voor een hardnekkig snotje in neus
  Soms heb je wel eens een hard brokje in je neus dat zich er niet uit laat snuiten. Lastig en irritant. Met een wattenstaafje kun je die vaak wel te pakken krijgen. Doe wel voorzichtig en poer niet te diep met het wattenstaafje.
 • Wimperlijm
  Een wattenstaafje is een prima tool om wimperlijn aan te brengen op nepwimpers.

Kun jij ook niet zonder wattenstaafjes ? En gebruik jij ze nog ergens anders voor ? Ik ben benieuwd. Laat het me weten bij de reacties !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.