Running … zo werd ik sportief

Sport en ik, dat is géén match-made-in-heaven. Hoeveel sportschoolabonnementen ik wel niet afgesloten heb…

Na het afsluiten van zo’n abonnement ging ik de eerste weken nog enthousiast 2 tot 3x in de week trainen, maar vrij snel daarna was ik al niet meer regelmatig op de sportschool te vinden. So little time, so much to do, en ja, die bank ligt ook wel heel erg lekker. “Volgende week ga ik wel weer.” Maar die week werd plots weken, en opeens was het maanden later, en liet ik het abonnement weer stilzwijgend verlopen. Totdat ik weer een nieuw sportschoolabonnement afsloot. Want tja, ik wilde (en moest eigenlijk) toch wel iets aan mijn conditie doen…

Het was een kostbare aangelegenheid en dat moest anders. Ik besloot te gaan hardlopen. Het leek mij een prima optie omdat ik dan kon gaan wanneer het mij uitkwam; ik hoefde me niet meer aan vaste trainingstijden te binden en die flexibiliteit, die had ik nodig. Ik installeerde de app “Couch to 5k” op mijn iPhone en ging naar buiten. Het ging goed, het beviel me wel, lekker buiten bezig zijn. Na een paar keer trainen, toen ik nog maar net een paar minuten achter elkaar kon hardlopen, schreef ik me op een avond enthousiast en eigenlijk onnadenkend in voor de Marikenloop 2013. Het meedoen aan deze loop was bedoeld als stok achter de deur om nou echt eens door te zetten en wat aan mijn conditie te doen.

Ik hield me keurig aan het trainingsschema, trainde 3x in de week, en kon uiteindelijk 5 kilometer achter elkaar rennen. Ik heb de Marikenloop inderdaad uitgelopen (in een voor mij destijds toptijd van 34.09 minuten). Na het voltooien van de Marikenloop heb ik het hardlopen vast weten te houden. Ik heb sindsdien aan een boel andere hardloopwedstrijden meegedaan want dat blijkt voor mij De Stok te zijn die ervoor zorgt dat ik in beweging blijf – ik wil immers niet afgaan tijdens de races ;-). Leuke bijkomstigheid van deze runs is dat er vaak een goed doel aan gekoppeld is. Door deel te nemen lever ik dus niet alleen een bijdrage aan mijn eigen gezondheid, maar ook aan die van anderen. Ook voor dit jaar heb ik weer een aantal wedstrijden in de planning staan. En ja, de Marikenloop staat ook op dat lijstje !

Inmiddels heeft het hardlopen me zoveel gebracht dat ik daar niet meer zonder zou kunnen/willen. Ik plan tijd in, om zeker 2x in de week te gaan trainen, en alleen bij hoge uitzondering ga ik niet. Dus of het nou regent, of ik nou moe ben, of ik nou hoofdpijn heb, of wat dan ook, daar heb ik geen boodschap aan. Ik loop omdat ik dat nodig heb, niet omdat ik het moet. Het is een moment waarop ik even enkel aan mezelf denk en niet aan mijn werk, gezinsleven of andere beslommeringen. Het is tijd voor mezelf. Nooit had ik gedacht dat ik, a-sportieveling pur sang, dit zou zeggen.

Herken jij jezelf in bovenstaande ? Hoe sportief ben jij eigenlijk ? 

 

2 gedachten over “Running … zo werd ik sportief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.