Waarom is wintersport eigenlijk zo leuk ?

Wintersport, je houdt ervan of je haat het. Waar sommigen een wintersportvakantie zien als “elke dag kou, elke dag sneeuw, elke dag vroeg op en elke dag met zijn allen van die besneeuwde heuvels af”, kijken anderen, zoals ik, juist uit naar een tripje naar de kou. Waarom ? Lees mijn 38 redenen waarom ik zo ontzettend hou van wintersport, en dan in het bijzonder van skiën :

♥ de zuivere lucht die je inademt ♥ geen dag is hetzelfde ♥ de stilte op de piste ♥ in de kou zijn zonder het koud te hebben ♥ de zon/uv-stralen. Een week lang vol met je koppie in de zon. Daar kan geen daglichttherapie tegenop ! ♥ het gevoel van vrijheid ♥ het gevoel dat je even in een andere wereld bent, zo hoog op de bergen ♥ verse kaiserbroodjes bij het ontbijt ♥ de hele dag lekker buiten zijn ♥ curryworst ♥ slapen als een roosje ♥ je hoofd wordt er zo lekker leeg van; stress verdwijnt als sneeuw voor de zon ♥ kleding is vrij belangrijk bij het skiën en dus heb ik een goed excuus om regelmatig iets nieuws te kopen ♥ een dagje skiën maakt dat je zonder schuldgevoel iets lekkers kunt eten ♥ een instant geluksgevoel als je in de gondel stapt en op weg naar boven naar buiten kijkt ♥ ’s avonds een lekker moe lichaam ♥ de natuur is prachtig ♥ je begeeft je in een feeërieke omgeving met witte bomen en bergen; net een levende kerstkaart ♥ kristalheldere ijspegels ♥ de glinstering van de sneeuw ♥ lekker bewegen ♥ de adembenemende uitzichten ♥ de gezellige saamhorige sfeer die er heerst ♥ opwarmen met warme chocolademelk ♥ Wodka Feige ♥ bevroren watervallen tegen rotswanden ♥ de uitdaging, het jezelf overwinnen. Steeds iets harder durven/leren gaan, net een steilere helling pakken. Wintersport is een sport van uitdagingen en van grenzen verleggen ♥ Kaiserschmarren ♥ Wiener Schnitzel met friet ♥ je kunt als volwassene ongegeneerd sleeen, sneeuwpoppen maken, en van zelfgemaakte sneeuwglijbanen afglijden ♥ los gaan op foute apres ski nummers ♥ de snelheid waarmee je van de berg afgaat ♥ het geluid van verse sneeuw onder je ski’s ♥ apres ski ♥ verwarmde stoeltjesliften zodat je weer warme billen krijgt ♥ kleine kinderen die zonder angst de piste afsjezen ♥ mooie tochten maken ♥ het gezonde kleurtje dat je krijgt

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.